Oprezno sa Sremom

Današnjoj konferenciji za novinare u sali sportskog društva Radnički prisustvovali su pored PR menadžera kluba Milene Živković, šef stručnog štaba Radničkog 1923 Vlado Čapljić i povratnik u tim fudbaler Željko Milošević. Pred nedeljni duel protiv Srema iz Sremske Mitrovice svi su optimisti iako svesni činjenice da Srem igra dobro na gostojućem terenu. Evo šta je rekao šef stručnog štaba Radnički 1923, Vlado Čapljić:

– Moram pre svega da se vratim na prethodno kolo. Išli smo u Zemun da pobedimo , doneli smo bod. Naš put je zacrtan tako da svaku utakmicu ćemo igrati na pobedu. Nadam se da će pobede i da budu. Sigurno da i ova utakmica koja nas očekuje u nedelju, izuzetno težak protivnik. Sigurno motivisan, samim dolaskom u Kragujevac. Ali mi znamo šta nas očekuje, a to je besprekorna borba, želja, htenje i zalaganje. Nadam se da će i ovog puta uroditi plodom i da ćemo i ovu utakmicu dobiti. Pre svega smatram, zato što smo kvalitetniji tim po meni. Igramo na domaćem terenu, imamo jedan plus više i naravno očekujem pozitivan rezultat.

Svi su zdravi, spremni, svi igrači koje imam na raspolaganju. Tako da, kako kažu i ja sam na slatkim mukama. Nadam se da ću odabrati pobednički tim i da ćemo svi zajedno i oni koji ne budu u prvom planu zajedno bodriti se. Nadam se da smo na pravom putu i da ono što smo želeli a to je da stvorimo pravu atmosferu, u svlačionici, dobar odnos među igračima, saradnju sa klubom i ovi rezultati su odraz svega toga. Sastav još uvek razmišljam. Tu uvek postoji jedno dve dileme. Zavisi naravno i od igrača koji su radili preko nedelje, njihova motivisanost, da vidim koga bi mogao da iskoristim. U glavi nemam kompletan tim. Broj igrača i kostur imam. Rešiću sve dileme u toku ova dva dana.

U tim se vraća Željko Milošević:

Željko Milošević

– Naravno. Meni je drago. Koliko god nam je palo odsustvo Željka u prva dva kola toliko nam je i koristilo jer smo imali tu presiju te pozicije i dobili smo dva mlada igrača na toj poziciji a to su Opančina i Aleksić koji su izuzetno mladi ii kvalitetni momci, željni dokazivanja i sigurno ta nevolja sa Željkom nam je dobrodošla jer smo dobili još dva štopera izuzetnog kvaliteta koji mogu da budu budućnost Radničkog. Svi smo orni i spremni.

Novinarima se obratio i Željko Milošević, rođeni Sremac:

– Mnogo je teže utakmicu gledati sa tribina nego igrati. Nije što se tako kaže nego je zaista tako. Potrefilo se da prvu utakmicu igram protiv svog matičnog kluba Srema iz Sremske Mitrovice. Dugo ja već nisam u Sremu, već 10.godina ali poprilično dobro poznajem stanje stvari u sremskomitrovačkom klubu. Oni su ekipa koja mnogo bolje igra u gostima. Prilično bodova su prethodne sezone, a i ovu su dobro krenuli na gosotvanju u Novom Pazaru Mnogo više bodova osvajaju na gostujućem terenu tako da moramo sa izvesnom dozom opreza da uđemo u nedeljnu utakmicu. Ubeđen sam da smo kvalitetniji i da će se sve završiti kako treba. Nadam se da ćemo pred punijim tribinama nego što je bilo protiv Novog Sada da ćemo zabeležiti vrednu pobedu.

Utakmica 3.kola Prve lige Srbije između Radničkog 1923 i Srema igraće se na stadionu Čika Dača u nedelju od 17h. Cena ulaznice iznosi 200 din.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *