Nevena Ignjatović među 20 najboljih skijašica u alpskoj kombinaciji

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović okončala je sezonu u alpskoj kombinaciji, zauzevši sedamnaesto mesto u generalnom plasmanu sa 29 osvojenih bodova.

Foto: PR služba Nevene Ignjatović

Dvadesetdevetogodišnja Kragujevčanka je u januaru bila dvadeseta na trci u austrijskom Altenmarktu, što joj je donelo 11 bodova, dok je prošlog vikenda, u švajcarskoj Kran Montani, završila na četrnaestom mestu i osvojila dodatnih 18 bodova.

Najbolja u alpskoj kombinaciji za sezonu 2019/20 je Italijanka Federika Brinjone sa osvojenih 1378 bodova. Druga u generalnom plasmanu je Švajcarkinja Vendi Holdener, a treća Čehinja Ester Ledecki.

Za vikend je Nevena trebala da nastupi u alpskoj kombinaciji na stazi La Tuja, ali je zbog snega koji je napadao tokom noći ova trka otkazana.

– Imala sam ogromnu želju da dam sve od sebe na trci u La Tuju i napadnem visoke pozicije. Izvukla sam moj omiljeni broj – četvorku, ali eto, na moju veliku žalost, trka je zbog nepovoljnih vremenskih uslova otkazana. Završila sam sezonu na sedamnaestoj poziciji u Svetskom kupu, što je svakako dobra polazna osnova za narednu godinu, u kojoj me očekuje i Svetsko prvenstvo u Kortini – izjavila je Nevena.

Svetski kup se nastavlja u tehničkim disciplinama, u švedskom Areu. Potom sledi finale Svetskog kupa, gde će se takmičiti 25 najboljih skijašica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *