Odličan nastup Nevene Ignjatović u Kran Montani

Najbolja srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je odlično četrnaesto mesto na trci Svetskog kupa u alpskoj kombinaciji, održanoj u italijanskoj Kran Montani.

Foto: PR Team Nevene Ignjatović

Dvadesetdevetogodišnja Kragujevčanka je za pobednicom Federikom Brinjone imala zaostatak od 4.76 sekundi. Italijanki je ovo, inače, petnaesta pobeda u karijeri u Svetskom kupu, tako da je sada prva u generalnom plasmanu sa 1298 bodova, ispred Mihaele Šifrin.

Na pobedničkom podijumu našle su se još i Austrijanka Fansiska Grič i Čehinja Ester Ledecka. Među prvih pet skijašica završile su i Mišel Gisin i Vendi Holdener, dok su bez plasmana ostale Petra Vlhova, Ilka Štuhec i Elena Kurtoni.

Ovo je treći najbolji rezultat u karijeri za našu Nevenu Ignjatović, koja je osvojila 18 bodova u Svetskom kupu. Podsetimo, Nevena je u januaru na trci u austrijskom Altenmarktu završila kao dvadeseta i osvojila 11 bodova.

– Ne mogu biti nezadovoljna današnjim ishodom trke. Četrnaesto mesto i ulazak u Top 15 Svetskog kupa je odličan rezultat. Nisam najbolje skijala drugu vožnju, odnosno slalom. Imala sam dve velike greške i bilo mi je teško da se izbalansiram sa pozicijom na onakvom terenu i snegu. Evidentno je da imam još prostora za napredak u ovoj disciplini, što me na neki način raduje – izjavila je naša najbolja skijašica nakon trke.

Takmičenje u Svetskom kupu nastavlja se narednog vikenda u italijanskom La Tulu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *