KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ministar Udovičić najavio izgradnju modernog fudbalskog stadiona u Kragujevcu

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić tokom jučerašnje posete Kragujevcu obišao je stadion „Čika Dača“, gde je najavio izgradnju potpuno novog, modernog stadiona po standardima UEFA, koji će biti u stanju da primi blizu 20 000 gledalaca.

Kako je istakao ministar Udovičić, planirano je da se u naredna dva meseca okonča izrada projekta, dok je početak radova na izgradnji novog stadiona predviđen za drugu polovinu godine.

Inače, stadion „Čika Dača“, koji nosi naziv po jednom od fudbalskih pionira na ovim prostorima Danilu Stojanoviću – Čika Dači, zvanično je otvoren 6. juna 1957. godine i već odavno vapi za rekonstrukcijom.

Udovičić je najavio da će Kragujevac dobiti jedan od najvećih i najboljih stadiona u ovom delu Evrope.

– Svi stadioni koje ćemo renovirati ili graditi nove, biće u potpunosti usklađeni sa Euro 4 standardom koji propisuje UEFA. Želja nam je da Srbija vrati vrhunski fudbal, da vrati mogućnost da organizujemo i međunarodna takmičenja i da opet budemo prepoznati na međunarodnoj fudbalskoj mapi kao zemlja sa jakom fudbalskom i sportskom infrastrukturom – rekao je Udovičić.

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić napomenuo je da će tribine sadašnjeg stadiona biti srušene, kao i da će novi stadion biti „malo rotiran“ u odnosu na poziciju sadašnjeg, kako bi se zadovoljili standardi UEFA.

Nikolić je najavio i izgradnju posebnog atletskog stadiona sa osam staza, a kao potencijalna lokacija razmatra se prostor „Tenkodroma“.

MINISTAR OTVORIO KOŠARKAŠKI TEREN U VELIKOM PARKU

Foto: SPD Radnički

Prilikom svoje posete Kragujevcu, ministar Udovičić obišao je kragujevačku „SBB halu Jezero“, gde je imao priliku da razgovara sa odbojkašima Radničkog.

Delagacija se potom preselila u Veliki park, gde je upriličena ceremonija svečanog otvaranja rekonstruisanog košarkaškog terena na otvorenom.

Omiljeno stecište kragujevačkih basketaša poprimilo je potpuno novo ruho zahvaljujući sredstvima Evropske Unije i lokalne samouprave.

– Ovo je kultni kragujevački teren. Ko god vredi u kragujevačkoj košarci, ovde je počeo – istakao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić.

Ministar Udovičić i gradonačelnik Nikolić razgovarali su i o renoviranju terena u školskim dvorištima, a najavljena je i izgradnja košarkaškog terena u Pivarskom parku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!