KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Milan Mandarić u poseti Radničkom 1923, istaknuta želja za zajedničkom saradnjom

Američki biznismen srpskog porekla, Milan Mandarić, bio je specijalni gost na jučerašnjoj utakmici 16. kola Mozzart Bet Superlige između Radničkog 1923 i Novog Pazara na stadionu „Čika Dača“. On je tom prilikom istakao da je zainteresovan za saradnju sa kragujevačkim klubom, ali da će neki konkretniji razgovori na tu temu uslediti tek nakon novogodišnjih i božićnih praznika.

Mandarića su ugostili generalni direktor FK Radnički 1923 Igor Konatar, predsednik Skupštine kluba Branko Antić i sportski direktor Slavko Perović.

– Izuzetno nam je drago što smo imali priliku da ugostimo jednu takvu ličnost kakva je Milan Mandarić. Godio nam je ovakav susret, imali smo dosta toga da čujemo u nekom savetodavnom delu, ali i da predočimo potencijale neke saradnje koja bi možda mogla da proistekne. Svakako da ćemo i dalje biti u kontaktu, verujem da ćemo se viđati i dalje, ima vremena i mogućnosti za konkretnije razgovore i dogovore – izjavio je u prvi čovek kragujevačkog kluba Igor Konatar.

Mandarić se zahvalio domaćinima na gostoprimstvu i istakao interesovanje za poslovnu saradnju.

– Zahvalan sam na divnom dočeku i gostoprimstvu, želji da se vidimo, obostrano je, puno sam čuo o vama i video vaš rad, trud sličan mome u svim klubovima. Primetno je nastojanje da se problemi rešavaju radom i timski, uz odgovornost koja se prepoznaje u vašem timu. Uz to što sam video, sigurno da želim da se na neki način pridružim svemu tome. Ubrzo me očekuje put u SAD, oko našeg Božića sam ponovo u Srbiji, pa nakon sagledavanja svojih, još uvek velikih obaveza na drugim stranama, videćemo se i nastaviti dijalog u cilju pravljenja još jačeg i večeg Radničkog – istakao je Mandarić, koji je u fudbalskom svetu prisutan već skoro pola veka kao vlasnik brojnih evropskih klubova.

Počeo je sa američkim klubovima, a potom bio vlasnik ili imao udeo u belgijskim Standardu i Šarlroi, francuskoj Nici, da bi krajem devedesetih kupio engleski Portsmut, koji je doveo do Premijer lige. Potom je bio vlasnik Lestera, Šefild Venzdeja, a poslednji klub mu je bila slovenačka Olimpija. Ljubljanski klub je napustio prošle godine i od tada traju spekulacije gde će nastaviti svoja ulaganja. Jedno vreme se u vezu sa njim dovodila slovenačka Gorica, pa čak i novosadska Vojvodina, a sada je u prvi plan iskočio kragujevački superligaš, koji u ovoj godini obeležava vek svog postojanja.

Foto: fkradnicki.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!