KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

FMP nadigrao Kragujevčane

FMP je večeras nadigrao izabranike trenera Miroslava Nikolića i pobedio rezultatom 87:83. “Panteri“ su zabeležili veoma važnu pobedu u borbi za četvrtu poziciju, a Kragujevačni sada dele drugo mesto sa Hemofarmom sa skorom od pet pobeda i dva poraza. Susret je obeležio centar “Pantera“, Mile Ilić, sa 21 poenom, Čović i Lazić su ubacili po 13 poena. U ekipi Radničkog najviše poena zabeležio je Marković – 15.

Radnički je odlično otvorio utakmicu i preko raspoloženih Miletića, Čakarevića i Markovića čuvao prednost do sedmog minuta. Međutim, Čović i Ilić nisu dozvolili Kragujevčanima da se odmaknu, pa se 15:9 na neverovatan način za tri minuta pretvorilo u 23:15 – serija od 14:0 za „pantere“ na kraju četvrtine!

FMP je nastavio u istom ritmu, preko raspoloženog Mileta Ilića koji se nalazi u fantastičnoj formi. Domaća ekipa dolazi do dvocifrene prednosti. Iliću se pridružuje Branko Lazića za 51:40. Ovim rezultatom se završilo prvo poluvreme.

Najefikasniji u timu FMP-a su Ilić i Lazić sa po deset poena, dok je sa druge strane, kod Kragujevčana Gadefors je postigao osam.

Igrači Mute Nikolića su se konsolidovali na startu treće četvrtine. Koševima Majkla Lija „Đavoli“ spuštaju na minus četiri. Domaći ipak nisu dozvolili Radničkom da potpuno preokrene rezultat. U odlučujući kvartal se ušlo sa 66:62.

Panteri ponovo dolaze do igre koju u pružili tokom prvog poluvremena. Ilić i dalje dominira u reketu, a FMP podiže na 72:64. Radnički posle ovoga nije uspeo da se vrati u meč.

FMP – Radnički 87:83 ( 23:15, 28:25, 15:22, 21:21 )

BEOGRAD.
Dvorana: “FMP“.
Gledalaca: 1.200.
Sudije: Maričić Saša , Čukalović Časlav , Vesković Vladimir.

FMP: Čović 13, Subotić, Bauman 6, Ilić 21, Lazić 13, Jelić, Smiljanić 10, Stojadinović, Ivelja 8, Dimić 7, Milutinović 3, Živanović 6 poena. Trener: Aco Petrović.

RADNIČKI: Lee 11, Maksimović, Miletić 8, Jereminov 7, Marković 15, Mijatović, Gadeforš 8, Šulović 9, Špica, Čakarević 12, Stojačić 9, Vukosavljević 4 poena. Trener: Miroslav Nikolić.

Rezultati i tabela nakon 7.kola Superlige Srbije.

Izvor: kosarka24.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!