KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčani pred ostvarenjem cilja: Pobeda nad Slodesom otvara vrata elite

Još samo jedna pobeda deli košarkaše Radničkog od ostvarenja ovosezonskog cilja i povratka u Košarkašku ligu Srbije. Do nje će izabranici trenera Stevana Mijovića pokušati da dođu već ovog vikenda, i to na gostovanju ekipi Slodesa u utakmici 5. kola plej-ofa Druge muške lige Srbije, koja se igra u subotu od 14 časova u hali Sportskog centra Slodes u Beogradu. 

Mučili su se Kragujevčani prošlog vikenda na gostovanju ekipi Radnika u Surdulici, ali su na suvi kvalitet i iskustvo uspeli da se dokopaju četvrtog uzastopnog trijumfa u plej-ofu, koji ih je doveo na korak do plasmana u KLS. Računica je više nego jasna: Šumadincima je u poslednja četiri kola neophodna još samo jedna pobeda kako bi i matematički osigurali ulazak u viši rang takmičenja.

Prvu „meč loptu“ za plasman u KLS košarkaši Radničkog imaće ove subote na gostovanju ekipi Slodesa, koju su lagano „preslišali“ na samom startu plej-ofa, kada su u svom SBB Jezeru slavili sa ubedljivih 103:70. Mada u ovaj meč ulaze sa ulogom apsolutnog favorita, poučeni iskustvom sa prethodnog gostovanja u Surdulici, Šumadinci sa viškom opreza pristupaju predstojećem takmičarskom izazovu.

Ekipu Slodesa dosta dobro poznajemo, s obzirom da smo sa njom imali priliku da odmerimo snage na samom početku plej-ofa. Istina je da smo ih tada rutinski dobili, ali sigurno da nas očekuje daleko teži put do trijumfa na njihovom terenu. Jako je važno da ostanemo maksimalno fokusirani tokom svih četrdeset minuta, da im ne dozvolimo lake poene iz tranzicije i da obratimo pažnju na njihove najbolje šutere, koji mogu da nam zadaju dosta problema ukoliko uđu u dobar ritam. Ono što je još jedna bitna karakteristika njihove igre, to je da često menjaju način odbrane tokom utakmice, na šta ćemo morati da se adaptiramo. Mislim da smo se dobro pripremili za ovu utakmicu, tako da se nadam još jednoj dobroj partiji i novoj pobedi – poručuje Mihailo Jovičić, glavna karika u ekipi trenera Stevana Mijovića ove sezone.

Sada kada su došli nadomak cilja, u Radničkom ne žele da bilo šta prepuste slučaju. Igrači i stručni štab jedinstveni su u nameri da sačuvaju prvo mesto na tabeli do samog kraja sezone, kako bi na velika vrata ušetali u elitno društvo.

Istina je da nam je za plasman u KLS neophodna još samo jedna pobeda u poslednje četiri utakmice, ali je neki naš interni cilj da takmičenje u plej-ofu završimo bez poraza. Kako bismo u tome uspeli, neophodno je da u svakoj od naredne četiri utakmice pružimo svoj maksimum. Iskreno verujem da ćemo uspeti u tome i da ćemo nadmetanje u plej-ofu okončati sa maksimalnim učinkom – priželjkuje organizator igre kragujevačkog tima.

Izvor: SPD Radnički
Foto: Marko Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!