KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Ekonomac uspešno izašao na kraj sa borbenim Vranjancima u uvodnoj rundi Kupa Srbije

Igrači Ekonomca uspešno su prebrodili prvu prepreku u ovogodišnjem Kupu Srbije, nakon što su sinoć na svom parketu savladali neugodnu ekipu Vranja u utakmici osmine finala, rezultatom 5:2 (2:2).

Za razliku od prethodnog duela ove dve ekipe u prvenstvu koji je okončan bez pogodaka, sinoćni okršaj Ekonomca i Vranja u osmini finala Kupa Srbije obilovao je golovima, a na kraju su se pobedi i plasmanu u narednu rundu kup takmičenja radovali Kragujevčani, koji su u drugom poluvremenu uspeli da slome otpor borbenih Vranjanaca.

Inspirisani sjajnom atmosferom u SBB hali Jezero, popularni „studenti“ su u ranoj fazi utakmice došli do prednosti od dva gola. Najpre je mrežu Vranjanaca zatresao Lazar Marinković u 3. minutu, da bi samo minut kasnije Mateja Ćirka pogotkom krunisao sjajnu akciju, u kojoj su pored njega učestvovali još i Miloš Simić i Aleksandar Tomić. Dva primljena gola na samom startu utakmice nisu obeshrabrila borbene Vranjance, koji su pogocima Nemanje Milosavljevića u 9. i 11. minutu uspeli da poravnaju rezultat.

Do isteka prvih dvadeset minuta igre više nije bilo pogotka, da bi u četvrtom minutu nastavka povratnik u reprezentaciju Srbije Miloš Simić lepim volej udarcem naterao golmana Vranja Tasića da po treći put vadi loptu iz svoje mreže. Nemajući više šta da izgube, Vranjanci su u završnici utakmice krenuli na sve ili ništa i zaigrali su sa svom petoricom igrača u polju, što su izabranici trenera Vidana Bojovića iskoristili da pogocima Kristijana Vasića i Ninoslava Aleksića u poslednjem minutu utakmice osiguraju plasman u narednu rundu kup takmičenja.

– Dosta toga smo u tekućoj sezoni podredili upravo kup takmičenju, jer verujemo da možemo do samog kraja, možda i do trofeja. Utakmica sa Vranjem je, kako smo i očekivali, bila dosta teška, uz to imali smo i određenih problema u vidu povreda i zdravstvenog stanja igrača uoči meča, ali smo generalno gledano pružili dobru igru i zasluženo prošli u naredno kolo. Zahvalio bih se publici koja je došla u sasvim solidnom broju i što je još važnije stvorila atmosferu u kojoj je bilo milina igrati. Naša ekipa je sve bolja kako vreme odmiče, nadam se da ćemo ono najbolje što možemo pokazati upravo u periodu kada se bude odlučivalo o krajnjim ishodima oba takmičenja – izjavio je jedan od najzapaženijih aktera utakmice u SBB Jezeru Miloš Simić.

Pored Ekonomca, plasman među osam najboljih ekipa u ovogodišnjem Kupu Srbije obezbedili su još i Beogradski FON, Loznica, Bečej, Novi Sad, Ivanjica, SAS i Kalča.

Utakmice četvrtfinala Kupa Srbije igraju se 15. marta, a narednih dana trebalo da bude održano žrebanje parova, nakon koga će biti poznato ko će biti rival Kragujevčanima u borbi za plasman u polufinale najmasovnijeg domaćeg takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!