KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarkašice Radničkog posle debakla u Novom Sadu dočekuju šabačku Dugu (nedelja, 15 h)

Posle teškog poraza na gostovanju novosadskoj Vojvodini 021, košarkašice Radničkog u nedelju od 15 časova u SBB hali Jezero očekuje meč 18. kola Prve ženske lige Srbije protiv Duge iz Šapca.

Izabranice trenera Saše Milojevića su u duelu sa favorizovanim Novosađankama pružile jednu od napadački najslabijih partija u ovoj sezoni. Tome u prilog govori i podatak od svega 32 postignuta poena, čime su Kragujevčanke postavile apsolutni rekord kada je reč o najmanjem broju postignutih poena na jednoj prvoligaškoj utakmici ove sezone. Evidentno je da su se košarkašice Radničkog već odavno pomirile sa selidbom u niži rang takmičenja i da jedva čekaju da ovu mučnu sezonu privedu kraju. Ostaje samo da se vidi hoće li „crvene dame“ do kraja šampionata postaviti još jedan neslavan rekord kada je reč o broju uzastopnih poraza u jednoj prvoligaškoj sezoni ili će, pak, uspeti da prekinu ovu gubitničku nit.

Predstojeći duel sa Šapčankama pruža košarkašicama Radničkog mogućnost da makar malo poprave utisak nakon bledog izdanja u Novom Sadu, iako će naspram sebe imati ekipu koja ih je u prvom ovosezonskom odmeravanju snaga potukla sa skoro 50 poena razlike (96:48). Ekipa Duge se u ovom trenutku grčevito bori za četvrto mesto na tabeli koje donosi plasman u plej-of, tako da joj je pobeda na ovom gostovanju preko potrebna. Šapčanke su u prilično dobroj formi, u poslednjih devet mečeva zabeležile su sedam trijumfa, pa je malo verovatno da će ispustiti već unapred ukalkulisane bodove protiv najslabije ekipe u ligi.

Zanimljiv je podatak da su Šapčanke poražene na sva četiri prethodna gostovanja u Kragujevcu, što svakako predstavlja motiv više za popularne „dugice“ da u nedelju popodne raskrste sa ovom negativnom tradicijom i upišu svoj prvi trijumf u prestonici Šumadije.

Ulaz na utakmicu je slobodan.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!