KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Studenti“ isprašili Vranjance

Na prilično lak i ubedljiv način kragujevački Ekonomac stigao je do svoje druge pobede u povratničkoj sezoni Prve futsal ligi Srbije, savladavši na svom parketu ekipu Vranja sa 7:2 (4:1) u utakmici 3. kola.

Foto: Marko Lazarević

Popularni „studenti“ su veći deo posla odradili u prvih dvadeset minuta igre. Već u 2. minutu Ninoslav Aleksić je doneo domaćinu rezultatsku prednost, da bi šest minuta kasnije Andreja Stojčevski povisio na 2:0. Mladi reprezentativac Srbije bio je najzaslužniji i za treći pogodak Ekonomca u 12. minutu, pošto je najpre osvojio loptu na protivničkoj polovini terena, da bi potom na efektan način proigrao Kristijana Vasića, koji ne propušta priliku da se upiše u strelce.

Pre odlaska na pauzu Aleksić je po drugi put zatresao mrežu Vranjanaca, koji su u poslednjim sekundama prvog dela igre uspeli da ublaže zaostatak pogotkom Miloša Trajkovića, da bi početkom drugog poluvremena ozbiljno zapretili preko Jovanovića i Aleksića, ali je oba puta odlično intervenisao golman Ekonomca Milenković. Potom je Todorovski pogodio stativu, dok na drugoj strani Marinković i Stojčevski nisu bili dovoljno precizni.

Najlepši momenat utakmice viđen je u 32. minutu, kada je Kristijan Vasić topovskim udarcem sa nekih petnaestak metara primorao golmana ekipe Vranja Milana Tasića da po peti put vadi loptu iz svoje mreže.

Do kraja utakmice mreža nemoćnih Vranjanaca tresla se u još dva navrata. Mladi Mateja Ćirka je u 35. minutu pogotkom krunisao svoju jako dobru partiju na ovoj utakmici, da bi goleadu „studenata“ zaključio Dušan Rakić golom iz kaznenog udarca u 39. minutu. U međuvremenu je Krstevski uspeo makar delimično da ublaži ubedljiv poraz gostujućeg tima.

Ekonomac se nakon tri odigrana kola nalazi na trećem mestu prvenstvene tabele sa sedam osvojenih bodova, dva manje u odnosu na vodeći dvojac koji sačinjavaju Bečej i Loznica.

U sledećem kolu Kragujevčane očekuje gostovanje ekipi Nove Pazove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!