KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Studenti“ pobedom u derbiju potvrdili prvo mesto

Pobedom na gostovanju svom prvom pratiocu na tabeli, ekipi Novog Sada, igrači kragujevačkog Ekonomca potvrdili su još ranije osigurano prvo mesto u Drugoj futsal ligi Srbije i povratak u prvoligaško društvo – 5:3 (3:0).

Obe ekipe su ovu utakmicu odigrale u kombinovanim sastavima. Kod Novosađana, koje u četvrtak očekuje gostovanje Loznici 2018 u utakmici polufinala Kupa Srbije, izostale su glavne perjanice poput Ninoslava Aleksića, golmana Alekse Antonića i Davora Popovića, dok na drugoj strani nije bilo aktuelnog reprezentativca Srbije Kristijana Vasića.

U takvoj konstalaciji snaga bolje su se snašli Kragujevčani, koji su već po isteku prvih dvadeset minuta igre imali zavidnu zalihu od tri gola. Mrežu Novosađana načeli su reprezentativci Lazar Marinković i Andreja Stojčevski u 3. minutu, da bi se sedam minuta kasnije u strelce upisao i Aleksa Milivojević.

Posle tri minuta igre u drugom poluvremenu, Marko Stojanović postiže četvrti gol za novog prvoligaša iz Kragujevca, da bi samo minut kasnije Filip Klaić smanjio zaostatak domaćeg tima. Rakić je u 33. minutu povisio na 5:1, dok su Novosađani u samom finišu golovima Jevtića i Ilića iz kaznenog udarca uspeli da ublaže poraz.

Ekonomac je ovim trijumfom dodatno uvećao bodovnu distancu u odnosu na Novosađane i potvrdio svoj primat na tabeli.

Kragujevčani će u okviru poslednjeg kola, u sredu od 19 časova u kragujevačkom „SBB Jezeru“, ugostiti beogradski Student. Iz kluba upućuju poziv svim svojim simpatizerima da u sredu dođu u „SBB Jezero“ i pozdrave šampione Druge futsal lige Srbije, koji se nakon godinu dana pauze na velika vrata vraćaju u elitni rang takmičenja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!