KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Za povratak sa rezultatske stranputice (sreda, 18 h)

Košarkaši Radničkog ugostiće u sredu, 2. marta, od 18 časova u „SBB hali Jezero“ kraljevačku Slogu u zaostaloj utakmici 19. kola Košarkaške lige Srbije. Biće to nova prilika za Šumadince da skrenu sa rezultatske straputice i naprave značajan iskorak ka opstanku u najvišem rangu takmičenja.

Foto: SPD Radnički

Rezultatska kriza košarkaša Radničkog uzela je već ozbiljne razmere. Kragujevčani su bez pobede punih sedam kola, čime su sebe doveli u situaciju da strepe za opstanak u ligi.

Poraz od Tamiša prošlog vikenda u „SBB Jezeru“ samo je dolio čašu žuči i dodatno zabrinuo navijače kragujevačkog tima, koji se nakon odličnih rezultata svojih ljubimaca na startu sezone nisu nadali ovakvom scenariju. Evidentno je da nešto u ekipi iz srca Šumadije ne štima, a na treneru Filipu Soceku, koji je pre nepunih sedam dana preuzeo kormilo Radničkog od svog prethodnika Ivice Vukotića, je da detekuje problem i otkloni ga u što je moguće kraćem roku.

Utakmica sa ove sezone preporođenom ekipom kraljevačke Slogom, koja se koliko juče borila za opstanak u ligi, a sada cilja plasman u ABA 2 ligu, nije baš idealna prilika za vađenje fleka, ali Šumadinci nemaju mnogo izbora osim da ulože sve svoje resurse kako bi se kako znaju i umeju domogli dva boda.

Košarkaši Radničkog su pobedom na parketu Nove kraljevačke hale sportova u prvom delu sezone pokazali da su i te kako kadri da izađu na kraj sa komšijama iz Kraljeva, iako su kraljevački „beli“ u međuvremenu značajno podigli takmičarsku formu i dospeli među tri najbolje plasirane ekipe na tabeli.

Sigurno je da će košarkaši Sloge nastojati da iskoriste lošu formu Kragujevčana kako bi povećali sebi izglede za plasman u ABA 2 ligu i predstojeći plej-of, tako da treba očekivati jedan veoma borben i sadržajan meč, u kome je veliki ulog za obe ekipe.

– Očekuje nas jako teška utakmica protiv ekipe Sloge, u koju ulazimo sa imperativom pobede. Nekoliko uzastopnih poraza stvorili su dodatni pritisak na ekipu, ali svi i dalje pozitivno razmišljamo i verujemo da ćemo vrlo brzo ostaviti ovaj krizni period iza sebe. S obzirom da smo ekipu Sloge već jednom uspeli da dobijemo na njihovom terenu, to nam daje za pravo da se nadamo povoljnom rezultatu i u sutrašnjoj utakmici – izneo je svoja očekivanja mladi organizator igre Radničkog Nikola Veljović.

Ulaz na utakmicu je 200 dinara, a u klubu se nadaju značajnoj podršci sa tribina koja bi kragujevačkim košarkašima mnogo značila u ovom možda i prelomnom trenutku sezone.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!