KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke nemoćne u duelu sa Novosađankama

Duel 17. kola Prve ženske košarkaške lige Srbije između košarkašica Vojvodine 021 i Radničkog očekivano je pripao Novosađankama, koje su po drugi put u sezoni lako izašle na kraj sa Kragujevčankama – 82:61 (24:16, 21:10, 16:10, 21:25).

Foto: SPD Radnički

Sa nekompletnim rosterom i gomilom igračica koje su se tek nedavno vratile u trenažni proces posle preležnog kovida, Kragujevčanke nisu imale previše šansi na gostovanju jednom od pretendenata na oba domaća trofeja.

Dobro su se izabranice trenera Nenada Milovanovića držale sve negde do finiša druge deonice, kada su dozvolile Novosađankama da se odlepe na velikih 19 poena razlike (45:26).

Bio je to početak kraja za kragujevački tim na ovom susretu. Treća deonica samo je produbila rezultatsku eroziju „crvenih dama“, koje su u jednom momentu imale čak 27 poena zaostatka (59:32).

Završni period igre predstavljao je priliku za dokazivanje igračicama sa manjom minutažom u redovima obe ekipe.

Kvartet najefikasnijih igračica u novosadskom timu predvodila je Amerikanka Sara Lumis sa 15 poena i 8 skokova. Sledile su je Nikolija Jovanović i Jovana Jovović sa po 13 poena, dok je Čarna Prokić meč završila sa 11 postignutih poena.

Kapiten Milica Inđić i mlada reprezentativka Crne Gore Andrea Glomazić bile su najefikasinije u redovima Radničkog sa po 12 postignutih poena. Minela Mehović je ubacila 11, a Neda Vasović 10, uz 9 zabeleženih skokova.

Kragujevčanke su ostale „prikovane“ za deveto mesto prvenstvene tabele sa 21 osvojenim bodom, a priliku da konačno stave tačku na seriju nešto slabijih rezultata imaće već u subotu, kada će na svom parketu ugostiti niški Student.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!