KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarkaši Radničkog ispustili priliku za preokret

Po drugi put u ovoj sezoni, košarkaši Radničkog poraženi su od ekipe OKK Beograda, ovoga puta na gostujućem parketu, rezultatom 91:95 (20:25, 17:21, 24:25, 30:24).

Foto: OKK Beograd

U oslabljenom sastavu, bez iskusnih Dumića i Đerasimovića, i sa nedovoljno opravljenim Lazarom Stankovićem i Stefanom Mitrovićem na klupi, Kragujevčani su se pokazali kao ravnopravan takmac silno motivisanim „klonferima“, koji su ovaj meč videli kao idealnu priliku da skrenu sa rezultatske stranputice. Imali su Šumadinci u samom finišu susreta lepu priliku da prelome meč u svoju korist, ali su sa nekoliko ishitrenih odluka u napadu praktično poklonili protivniku pobedu.

Prve dve četvrtine protekle su u konstantnom vođstvu domaćina. Radnički se trudio da održi rezultatski priključak, a u par mahova uspevao je da dođe i do minimalne prednosti.

Treća deonica donosi nešto osetnije vođstvo Beograđana, koje je u nekoliko navrata dosezalo i maksimalnih 14 poena „viška“. To što su u završni period igre ušli sa dvocifrenim zaostatkom nije obeshrabrilo borbene Kragujevčane, koji su na krilima raspucanog Nedeljkovića i nezaustavljivog kapitena Katića uspeli da priđu na samo „pola koša“ zaostatka (86:85), čime je pitanje pobednika ponovo bilo otvoreno.

Nakon tajm-auta koji je zatražio strateg beogradskog tima Vasilije Budimić, Luka Mitrović i Petar Kovačević pogocima sa distance prekidaju nalet Šumadinaca i obezbeđuju „plavo-belima“ solidnu zalihu od šest poena na nešto manje od dva minuta do kraja utakmice (93:87).

U trenucima kada se činilo da je domaćin nadomak željenog trijumfa, Marko Ilić pogođenom trojkom pod faulom vraća rezultatsku neizvesnost u meč (93:91), da bi sjajna reakcija Nedeljkovića u odbrani i ukradena lopta otvorila Kragujevčanima put ka preokretu. Nažalost, mladi Nikola Veljović u prevelikoj želji i brzopletosti da dođe do protivničkog koša pravi faul u napadu, što je na drugoj strani odmah kaznio mladi Ukrajinac Kobzistji zakucavanjem za konačnih 95:91.

Ekipu OKK Beograda su do trijumfa u ovom meču predvodili Luka Mitrović i Petar Kovačević. Mitrović je meč završio sa 28 poena i 13 asistencija, dok je Kovačević brojci od 25 postignutih poena pridodao i 10 skokova. Odličnu partiju pružio je i Andrija Grbović sa 18 poena i samo jednim promašajem u šutu iz igre (7-8), a spisak igrača sa dvocifrenim učinkom u pobedničkom sastavu zaključio je Luka Paunović sa 13 postignutih poena.

Kapiten Raško Katić bio je najefikasniji u taboru Radničkog sa 27 poena. Poen manje upisao je Ivan Nedeljković – 26, Marko Ilić je ubacio 14, a Dimitrije Raičević 13 poena, uz 8 zabeleženih asistancija.

Radnički nakon ove utakmice ima identičan odnos pobeda i poraza (9-9) i nalazi se u sredini prvenstvene tabele. S obzirom da Kragujevčani imaju tri zaostale utakmice na svom kontu, a da se primakao i završni turnir Kupa Radivoja Koraća, jasno je da ekipu trenera Ivice Vukotića očekuje paklen raspored utakmica u narednih nekoliko sedmica.

Naredni prvenstveni izazov košarkaše Radničkog očekuje u petak, 4. februara, protiv novosadske Vojvodine u „SBB Jezeru“.

OKK BEOGRAD – RADNIČKI 95:91 (25:20, 21:17, 25:24, 24:30)

BEOGRAD
Dvorana:
„Mega Factory“.
Gledalaca: 100.
Sudije: S. Prpa, S. Ćalić, D. Mizdrak.

OKK BEOGRAD: Paunović 13, Bogavac 4, Kobzistji 5, Mitrović 28, Kovačević 25, Grbović 18, Labović 2, Sladoje, Brekić. Nije igrao: Milutinović. Trener: Vasilije Budimić.

RADNIČKI: Ilić 14, Nedeljković 26, Tomašević 3, N. Stanković 2, Katić 27, Veljović, Raičević 13, Dautović 4, Stanojević 2. Nisu igrali: Mitrović i L. Stanković. Trener: Ivica Vukotić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!