KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadijski „mlin“ samleo nemoćne Požarevljane

Nastavlja se „teror“ odbojkaša Radničkog u BPŠ Superligi Srbije. Nakon subotičkog Spartaka i Niša, Kragujevčani su sa maksimalnih 3:0 u setovima „počistili“ i finalistu ovogodišnjeg Kupa Srbije, ekipu Mladog radnika, i to u sred Požarevca – 25:11, 25:18 i 25:17.

Foto: SPD Radnički

Kakve alhemičarske moći Željko Bulatović poseduje, pa je od jedne ekipe koja se mučila maltene na svakoj utakmici stvorio mašinu koja „melje“ sve pred sobom, nije poznato. Činjenica je, pak, da Radnički od dolaska trofejnog stručnjaka nije izgubio niti jedan set, što je jasan pokazatelj da je uprava kragujevačkog kluba napravila pravi potez prilikom odabira novog trenera.

U nekim drugim okonostima duel odbojkaša Radničkog i Mladog radnika bi verovatno potrajao svih pet setova, ali ne i večeras, s obzirom da domaćin nije imao ni promil šanse protiv izuzetno nadahnutih Kragujevčana, koji su ubedljivo osvojenim prvim setom (25:11) nagovestili konačan epilog ovog susreta.

Servis je bio glavno oružje Šumadinaca u prvom setu, što pokazuje i učinak od pet ostvarenih asova. Posebno se u ovom segmentu igre istakao kapiten Radničkog Aleksa Matić, čiji su ubojiti servisi omogućili Kragujevčanima prvo značajnije vođstvo u ovom setu (13:5), ali i Iranac Amir Tukte, koji je sa dva vezana asa doneo Šumadincima dvocifrenu prednost u finišu seta (20:10).

Za razliku od prvog, Kragujevčani su znatno slabije servirali u drugom setu, ali ih to nije sputalo da i ovu deonicu reše u svoju korist rezultatom 25:18. Ponovo je Radnički čvrsto držao sve konce igre u svojim rukama tokom čitavog seta, imao izuzetno visok procenat realizacije napada od 87 odsto, dok je domaćin bezuspešno pokušavao da poveže razbijene redove.

Ništa se značajnije nije promenilo ni u trećem setu. Kragujevčani su i dalje diktirali ritam igre, bili neprelazni u bloku i bez ikakvih problema priveli su ovaj meč kraju – 25:17 i 3:0 za četu iz srca Šumadije.

Kakvu su utakmicu Kragujevčani odigrali, prevashodno u fazi odbrane, dovoljno govori podatak da su kapitena Mladog radnika i jednog od najboljih korektora lige Mladena Bojovića sveli na samo 7 osvojenih poena.

Na drugoj strani, u pobedničkom timu prednjačili su kapiten Aleksa Matić sa 13 i iskusni Mirko Radević sa 11 osvojenih poena.

Radnički je večerašnjim trijumfom skočio na četvrto mesto BPŠ Superlige Srbije i po broju pobeda se izjednačio sa drugoplasiranom Vojvodinom i trećeplasiranim Partizanom.

Lepu priliku da produže trijumfalni niz Kragujevčani će imati narednog vikenda, kada će u svom „SBB Jezeru“ dočekati povratnika u najviši rang takmičenja, ekipu Spartaka iz Ljiga.

MLADI RADNIK –  RADNIČKI  0:3 (11:25, 18:25, 17:25)

POŽAREVAC
Dvorana: SC „Požarevac“.
Trajanje meča: 58 minuta.

MLADI RADNIK: Polomac 4 (1 blk), Mijajlović 3 (1 blk), Dustinac 2, , Šormaz 4 (1 blk), Sejdiu 2, Stević 2, Batak, Ilić (libero), Bojović 7. Nisu igrali: Kljaić i Aleksić. Trener: Dragan Bonić.

RADNIČKI : Pantović (libero), Koprivica 8 (1 blk), Milutinović, Rikardo Kalvo 4 (1 blk), Matić 13 (5 asa, 2 blk), Radević 11 (3 blk), Kovač 6 (3 blk), Tukte 8 (2 asa, 1blk). Nisu igrali: Antić, Ivanković, Vidović, Vukmirović i Majstorović (libero). Trener: Željko Bulatović.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!