KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički ubedljiv protiv Slodesa

Ubedljiv trijumf zabeležili su košarkaši Radničkog na gostovanju beogradskom Slodesu, u utakmici 15. kola Košarkaške lige Srbije – 98:78 (20:18, 24:20, 25:19, 29:21).

Foto: SPD Radnički

Nisu Kragujevčani dozvolili da ih rivalov položaj na tabeli uljuljka, već su prilično ozbiljno shvatili ovaj meč, što uostalom pokazuje i pobeda od dvadeset poena razlike. Većih problema bilo je samo tokom druge četvrtine, ali su već u narednoj deonici stvari došle na svoje pravo mesto, dok je završni period igre dobro došao treneru Ivici Vukotiću da odmori glavne nosioce igre i testira mogućnosti igrača sa manjom minutažom u dosadašnjem delu takmičenja.

Šumadinci su prvu osetniju prednost na utakmici stekli u 7. minutu, kada su poveli sa 17:9, ali je domaćin na prelazu između prve i druge deonice uspeo da neutrališe zaostatak i preokrene rezultat u svoju korist (21:20).

Poenima Nikole Manojlovića i Mihajla Jocića ekipa Slodesa sredinom druge četvrtine dolazi do maksimalne prednosti od šest poena (31:25), što je upalilo alarm u redovima kragujevačkog tima. Ivan Nedeljković je podesio nišanske sprave i uz podršku poslovično raspoloženog kapitena Katića vratio Radničkom rezultatsku prednost (37:36), koja je do odlaska na veliki odmor narasla na solidnih „plus šest“ (44:38)

Poučeni iskustvom iz prethodnog perioda igre, Kragujevčani su čitavu treću deonicu odigrali u visokom ritmu i došli su do dvocifrene prednosti, koju su, ako izuzmemo blagi pad početkom poslednjeg kvartala, uspešno održali do samog završetka susreta.

Kapiten Radničkog Raško Katić je i sa doziranom minutažom (odigrao oko 25 minuta) uspeo da prisvoji status MVP-a utakmice sa 29 postignutih poena i 7 skokova. Izuzetno zapažen bio je i Stefan Mitrović, koji je imao još jedno odlično šutersko veče (5-8 šut za tri poena) i meč je završio sa 20 postignutih poena, dok je Ivan Nedeljković zastao na 14. Značajan doprinos novom trijumfu kragujevačkog tima dao je i srčani plejmejker Filip Dumić, koji možda nije imao zapažen poenterski učinak (5 poena), ali je zato sjajno razigravao saigrače, čemu u prilog govori i brojka od 11 asistencija, na koju je „nakalemio“ i 7 skokova i 3 ukradene lopte.

Andreja Nešović bio je najefikasniji u ekipi Slodesa sa 20 postignutih poena, Nikola Manojlović je ubacio 15, a Filip Anđušić 13 poena.

Radnički se nakon dva uzastopna trijumfa učvrstio u gornjem delu tabele sa učinkom od devet pobeda i šest poraza, dok je ekipa Slodesa ostala na samom začelju sa dva ostvarena trijumfa.

Ovu kalendarsku godinu izabranici trenera Ivice Vukotića završavaju gostovanjem ekipi Novog Pazara narednog vikenda.

SLODES – RADNIČKI 78:98 (18:20, 20:24, 19:25, 21:29)

BEOGRAD
Dvorana:
„Slodes“.
Gledalaca: 120.
Sudije: V. Jevtović, Lj. Marković, S. Krstić.

SLODES: Jocić 6, Anđušić 13, Đorđević 3, Ilić, S. Knežević 3, Vasić 7, Dimitrijević 3, Radović, V. Knežević 1, Nešović 20, Manojlović 15, Karadžić 7. Trener: Marko Boras.

RADNIČKI: Dumić 5, Đerasimović 5, Nedeljković 14, N. Stanković, Katić 29, Veljović 4, Mitrović 20, Raičević 6, Dautović 4, L. Stanković 6, Stanojević 5. Nije igrao: Ilić. Trener: Ivica Vukotić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!