KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Odbojkaši Radničkog na „vrućem“ gostovanju finalisti Kupa Srbije

Dobru formu iz poslednja dva kola odbojkaši Radničkog pokušaće da potvrde na tradicionalno teškom gostovanju odličnoj ekipi Mladog radnika, u utakmici 12. kola BPŠ Superlige Srbije koja je na programu u subotu, 18. decembra, od 19 časova u hali Sportskog centra „Požarevac“.

Foto: SPD Radnički

Požarevljani i Kragujevčani imaju vrlo burnu predistoriju međusobnih duela, koja datira još od druge polovine 2000-ih godina. Požarevačka hala sportova oduvek je predstavljala „vruć“ teren ne samo za Šumadince, već i za sve ostale superligaške timove. Zbog toga i ne treba da čudi to što su se odbojkaši Radničkog sa poslednja tri gostovanja u Požarevcu vraćali pognutih glava.

Predvođen jednim od najboljih korektora lige, iskusnim Mladenom Bojovićem, koji i u svojoj 34. godini života demonstrira vrhunsku klasu, Mladi radnik je ekipa od koje sa razlogom strepe i na papiru znatno kvalitetniji timovi. Uostalom, zar plasman u finale Kupa Srbije nije dovoljan dokaz kvaliteta ekipe trenera Dragana Bonića, kojoj se pruža istorijska prilika da konačno donese jedan trofej u sedište Braničevskog okruga.

Sigurno je da Šumadinci neće imati nimalo lak zadatak da produže niz od dva uzastopna trijumfa, posebno ako se ima u vidu da su ih Požarevljani propisno namučili u prvom međusobnom duelu ove sezone na parketu „SBB Jezera“, u kome je Radnički uspeo da nadoknadi zaostatak od dva seta i trijumfuje sa 3:2..

Očekuje nas vrlo zahtevna utakmica protiv nama dobro poznatog rivala, sa kojim smo već imali priliku da odmerimo snage u jednom izuzetno teškom i rezultatski uzbudljivom meču, u kome smo slavili nakon velikog preokreta. Smatram da je momentum na našoj strani i idemo na novu pobedu – poručuje mladi Vuk Ivanković, jedan od najboljih pojedinaca u redovima Radničkog na prethodnoj utakmici sa ekipom Niša.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!