KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Šumadincima pripala drama u „Šumicama“

Derbi meč 10. kola A grupe ARKUS lige za rukometaše između kragujevačkog Radničkog i beogradske Crvene zvezde opravdao je očekivanja. U jednom izuzetno dinamičnom meču, punom neizvesnosti, odluka o pobedniku pala je u poslednjem minutu susreta, kada je Dušan Kasalović postigao gol koji je Kragujevčanima obezbedio možda i presudan trijumf u borbi za plej-of – 29:28 (16:18).

Foto: SPD Radnički

Znali su Šumadinci da ih očekuje duel sa jako motivisanim rivalom, kome je ovo bila jedna od poslednjih prilika da se umeša među kandidate za plasman u plej-of. I zaista, krenuo je domaćin svim silama na Kragujevčane, koji se nisu baš najbolje snašli u uvodnim minutima utakmice.

Pri rezultatu 7:7 u 10. minutu delovalo je da su izabranici Đorđa Teodorovića uspeli da se konsoliduju i da će krenuti u protivofanzivu, ali je usledio novi nalet „crveno-belih“, koji u 17. minutu dolaze do maksimalne prednosti od četiri gola (14:10). Ipak, Kragujevčani ponovo uspevaju da uhvate rezultatski priključak, pa na odmor odlaze sa samo dva gola zaostatka (18:16).

Rezultatski rolerkoster nastavljen je u drugih trideset minuta utakmice. Radnički je bolje otvorio drugi period igre i poveo sa 23:22, ali su Beograđani smesta odgovorili serijom od tri vezana pogotka za 26:24. Kada je Radnički u finišu utakmice vratio rezultatsku prednost na svoju stranu (28:26), činilo se da „crveno-beli“ polako gube korak i da su na izdisaju snaga, ali su zadnjim atomima snage ipak uspeli da dođu do izjednačenja (28:28).

I kako to obično biva u utakmicama ovakvog tipa, jedan potez je na kraju rešio pitanje pobednika. U ovom slučaju bio je to trenutak inspiracije Dušana Kasalovića, koji je majstorskim udarcem sa sedam metara četrdesetak sekundi pre kraja utakmice doneo trijumf kragujevačkom timu.

Radnički su do pobede u „Šumicama“ predvodili Stefan Stanojev sa 9 i Miloš Barudžić sa 8 postignutih golova. Na suprotnoj strani prednjačio je Viktor Matičić sa 11 pogodaka.

Do kraja regularnog dela takmičenja u A grupi ARKUS ligi Srbije ostalo je da se odigra još četiri kola, a Kragujevčani trenutno drže četvrtu poziciju na tabeli, sa četiri boda prednosti i utakmicom manje u odnosu „crveno-bele“. Iz ovoga se može zaključiti da su Šumadinci ovom pobedom širom otvorili vrata ka plasmanu u plej-of i da bi pravo čudo trebalo da se desi, pa da se rukometaši Radničkog ne nađu među osam najboljih timova iz dve grupe ARKUS lige koji će razigravati za titulu.

Narednog vikenda kragujevačku publiku očekuje prava rukometna poslastica u „SBB Jezeru“, s obzirom da Radničkom u goste dolazi aktuelni šampion Srbije, ekipa novosadske Vojvodine.

CRVENA ZVEZDA GRUNDFOS – RADNIČKI 28:29 (18:16)

BEOGRAD
Dvorana: SC “Šumice”.
Gledalaca: 350
Sudije: Nenad Nikolić, Dušan Stojković. 
Sedmerci: C. zvezda 6 (6), Radnički 5 (5)
Isključenja: C. zvezda 8 min, Radnički 8 min.

CRVENA ZVEZDA: Đurović 4, Horvat 3, Simić, Nenadić 1, Jović, Gemaljević (11 odbrana), Majes, Jelić, Matičić 11, Blagojević 3, Laković, Marinković, Kikanović, Vučićević 4, Petrović 2, Atanasov.

RADNIČKI: Tubić 3, Prodanović , Davidović, Mutavdžić, Dobrosavljević, Kasalović 2, D. Petrović (1 odbrana), Barudžić 8, Knežević 1, Utvić 5, Stevanović, L. Đerić 1, Stanojev 9, Maljević, P. Petrović, Zlatanović (11 odbrana).

Igrač utakmice: Stefan Stanojev (Radnički).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!