KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički dovođenjem dvojice reprezentativaca raspirio snove o tituli

Reprezentativci Srbije, Neven Majstorović i Davide Kovač, novi su igrači kragujevačkog Radničkog, koji će, kako stvari trenutno stoje, biti u grupi glavnih kandidata za oba domaća trofeja.

Foto: ossrb.org

Radnički je prelazni rok započeo angažovanjem Kubanca Rikarda Kalva iz subotičkog Spartaka, mladog Jovana Vukmirovića iz kraljevačke Ribnice i doskorašnjeg kapitena Partizana Lazara Koprivice.

Nakon toga je usledio period blagog zatišja, tokom koga je kragujevački klub pažljivo merkao raspoložive opcije na tržištu i strpljivo čekao na prava pojačanja. Strpljenje se na kraju isplatilo, pa je tako Radnički u jeku prelaznog roka uspeo da „upeca“ dva kapitalna pojačanja reprezentativnog kalibra na osetljivim pozicijama libera i primača servisa.

Član besmrtne generacije srpskih odbojkaša, koja se 2019. godine popela na krov Evrope, Neven Majstorović, posle šest godina provedenih u inostranstvu vraća se u Srbiju kao novi član kragujevačkog tima.

32-godišnji libero je proteklu sezonu proveo u Poljskoj, u kojoj je i započeo svoju inostranu karijeru, a na listi njegovih evropskih destinacija našle su se još i Francuska i Rumunija.

Pre odlaska u inostranstvo Majstorović je nastupao za Jedinstvo iz Stare Pazove, Partizan i Crvenu zvezdu, sa kojom ima osvojenu titulu prvaka Srbije u sezoni 2007/08, kao i dva trofeja u Kupu Srbije.

Mladi Davide Kovač, naslednik selektora odbojkaške reprezentacije Srbije Slobodana Kovača, nakon šest godina vraća se u klub u kome je započeo svoj odbojkaški put.

21-godišnji primač servisa, koji je pre dve godine poneo laskavo priznanje najboljeg mladog igrača Srbije, tokom svoje karijere nosio je dres beogradskog Partizana, Niša i subotičkog Spartaka, a stigao je da se oproba i u inostranstvu, igrajući za italijansku Kasteljanu i bugarsku Dobruđu.

Kovač se ovog leta našao na širem spisku reprezentativaca za odlazak na predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se odigrati od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Finskoj i Estoniji.

Dolazak reprezentativnog dvojca svakako će povećati izglede kragujevačkog tima na predstojećem Balkanskom kupu u Ankari krajem septembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!