KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Špica: “Oprezni i maksimalno ozbiljni protiv Zadra“

Sa tri vezane pobede kod kuće Kragujevčani su praktično obezbedili opstanak i napravili veliki korak ka sredini tabele. Radnički je čak istakao i kandidaturu za mesto koje garantuje izlazak na evro scenu, ali ubedljiv poraz na gostovanju u Laktašima znatno ga je udaljio od tog cilja. Pakleni ritam je očigledno uzeo danak. Ipak, to nije poremetilo tim Miroslava Nikolića. Iskusni stručnjak je odmah posle neuspeha protiv Igokee istakao koliko je važno da Zadar padne u Jezeru.

– Bez obzira na poraz, držimo se zajedno i gradimo timski duh, ističe Marko Špica, centar Radničkog.

Marko Špica

– Protiv Igokee nismo ličili na sebe. Trebalo je očekivati pad u igri, igrali smo u žestokom ritmu. Stigao nas je umor, vodeći igrači su često na parketu provodili po 30 do 40 minuta. Pretpostavljam da je zato trener Nikolić, kada je video da nemamo šansu da pobedimo Igokeu, spustio ručnu u finišu i sačuvao energiju za mečeve koji nam predstoje.

S obzirom na poraz od Crvene zvezde u prethodnom kolu mnogi su već precrtali Dalmatince iz trke za opstanak u NLB ligi. Ali, Zadar dolazi jači za iskusnog Branimira Longina što najbolje potvrđuje da će se boriti sve dok postoji i teoretska šansa za izbegavanje poslednjeg mesta.

– Ne zanimaju nas njihovi problemi. Gledaćemo u svoje dvorište i potruditi se da slavimo u još jednom meču. Zadar je davljenik, a takvi se za slamku hvataju. Zato moramo da budemo oprezni i maksimalno ozbiljno da se pripremimo kako bismo naše navijače obradovali još jednom pobedom. Protiv Igokee smo podbacili u fazi odbrane, to moramo da ispravimo i prikažemo igru koja nas je krasila u poslednjih nekoliko mečeva, zaključio je Marko Špica.

Izvor: KG sport, adriaticbasket.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!