KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Sušičani „isplivali“ iz opasne zone

Izuzetno bitne bodove u borbi za opstanak u Srpskoj ligi Zapad osvojili su fudbaleri Sušice, pošto su na svom terenu savladali ekipu Takova iz Gornjeg Milanovca u utakmici pretposlednjeg, 33. kola – 1:0 (1:0).

Foto: M. Jovičić (arhiva KG sport. info)

Nisu izabranici Vladimira Božovića imali previše opcija u duelu sa Milanovčanima, s obzirom da im je samo pobeda garantovala beg iz opasne zone.

Kontrolisali su „plavi“ ritam utakmice tokom čitavog prvog poluvremena, stvarali šanse pred golom svog rivala, ali su tek neposredno pred odlazak na pauzu uspeli da pronađu put do protivničke mreže. Đurđević je idealno centrirao ka usamljenom Vuliću, kome nije bilo teško da loptu glavom samo skrene u gol gostiju iz Gornjeg Milanovca.

Imali su Sušičani u nastavku susreta par izglednih prilika da uvećaju stečeno vođstvo i osiguraju trijumf. Najbolju šansu propustio je kapiten Đurđević, koji je iz neposredne blizine uzdrmao prečku.

Pretili su i gosti u nekoliko navrata, ali je mreža Alekse Pešića ostala netaknuta.

Kragujevčani su ovom pobedom „isplivali“ „iznad crte“ i imaju lepu priliku da u poslednje dve utakmice, protiv valjevske Budućnosti Krušik i poslednjeplasiranog Bana iz Raške, osiguraju srpskoligaški status.

SUŠICA – TAKOVO 1:0 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
FK Sušica.
Igrano bez prisustva publike.
Sudija:
Milan Kurtagić (Užice).
Strelac: Vulić u 45. minutu za Sušicu.
Žuti kartoni: Đukić (Sušica), Jovičić (Takovo).

SUŠICA: Pešić, Kukić, Jovović, Arsenijević (od 74. Đurović), Đurđević, Vulić, Cvijović (od 46. Obradović), Đukić, Martinović, Nedović, Krstić.

TAKOVO: Košanin, Jovičić, Đorđević, Maksimović (od 85. Kostić), Grkajac, Ajdačić (od 46. Mijatović), Anđelković (od 68. Pavlović), Kruševac (od 87. Brkić), Janković, Milinković, Grković.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!