KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometašice Radničkog preokretom do pobede u Vrbasu

Rukometašice Radničkog uspešno su prebrodile gostovanje ekipi Vrbasa u meču 7. kola Super lige Srbije. Kragujevčanke su posle slabijeg izdanja u prvom delu susreta, u nastavku utakmice dodale gas i uspele da dođu do preokreta i konačnog trijumfa – 24:22 (9:15).

Foto: SPD Radnički

Rukometašice Vrbasa su prvo osetnije vođstvo na utakmici stekle sredinom prvog polvremena, kada su došle do prednosti od četiri gola (9:5). Malo je toga Kragujevčankama polazilo od ruke u ovom periodu igre, naročito u fazi napada, pa ne čudi što je Vrbas do odlaska na odmor dodatno uvećao prednost – 15:9.

Bio je to signal za rukometašice Radničkog da u drugom poluvremenu zaigraju mnogo ozbiljnije i pokušaju da preokrenu tok utakmice u svoju korist. I zaista, Kragujevčanke su zatvorile sve prilaze ka svom golu, podigle procenat realizacije napada i u 42. minutu stigle do izjednačenja (16:16).

Nastavile su kragujevačke rukometašice u istom ritmu, pa su tako ubrzo došle i do dugo čekanog vođstva (18:17), koje su na kraju uspele da pretvore u konačan trijumf rezultatom 24:22.

Najefikasnije u pobedničkom sastavu bile su Katarina Stepanović sa 8 i Ksenija Petrović sa 5 postignutih golova, dok su se na drugoj strani istakle Dušana Kovačić sa 9 i Magdalena Malenović sa 7 pogodaka.

Rukometašice Radničkog su nakon ove pobede ostale na četvrtoj poziciji superligaške tabele sa deset osvojenih bodova.

Narednu utakmicu Kragujevčanke igraju 6. februara protiv Vojvodine u Novom Sadu.

ŽRK VRBAS – RK RADNIČKI 22:24 (15:9)

VRBAS
Hala:
“Drago Jovović”.
Gledalaca: /
Sudije: Vladimir Jovandić, Marko Sekulić
Sedmerci: Vrbas 4 (4), Radnički 11 (6)
Isključenja: Vrbas 4 min., Radnički 4 min.

VRBAS: Perović (1 odbrana i sedmerac), Malenović 7, Trifunović, E. Petrović, Radulović, Z. Petrović 1, Ilić 3, Cvelf 1, Vasiljković (9 odbrana i 3 sedmerca), Kovačić 9, Dimitrić, Stepanović 1, Belić, Rojević, Bulatović.

RADNIČKI: Veličković 1, Stojanac, Bjelak, Stepanović 8, Nedeljković, Stošić 3, Blagojević, Hasanović (9 odbrana), Vlašković, Stoiljković 1, Ilić (4 odbrane), K. Petrović 5, Rašković, Agatunović 3, Vasović, Kolak 3.

Igrač utakmice: Jasmina Kolak (Radnički)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!