KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Rukometaši Radničkog sedmercima do finala regionalnog Kupa

Rukometaši Radničkog plasirali su se u finale zapadne grupe Kupa Srbije, nakon što su posle velike borbe boljim izvođenjem sedmeraca uspeli da eliminišu ekipu Smedereva – 31:30 (27:27, 13:13).

Foto: SPD Radnički

Lider Super B lige „Istok-Zapad“ pokazao se kao „tvrd orah“ i propisno je namučio Kragujevčane, koji su morali dobrano da se potrude kako bi opravdali ulogu favorita u ovom susretu.

Imali su Šumadinci vođstvo tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su do odlaska na odmor Smederevci uspeli da poravnaju rezultat (13:13), da bi početkom drugog dela igre došli i do minimalne prednosti (18:17).

Trgli su se domaći rukometaši, vratili prednosti od tri gola (23:20) i delovalo je da dešavanja na terenu „SBB Jezera“ konačno poprimaju očekivani tok. Da gosti ipak nisu dali poslednju reč, bilo je evidentno u samom finišu utakmice, kada je na semaforu stajalo 27:25 u korist ekipe Smedereva.

Kragujevčani su došli u situaciju da vade kestenje iz vatre i prava je sreća što su u svojim redovima imali raspoloženog Stanojeva, koji je sa dva pogotka u poslednjem minutu postavio konačnih 27:27.

Shodno propozicijama, pobednika su trebali da odluče sedmerci. Jokić i Marjanović nisu uspeli da savladaju iskusnog Petrovića, dok je na drugoj strani samo Utvić bio neprecizan, tako da je Radnički slavio sa 31:30 i došao u poziciju da u susretu sa kraljevačkim Metalcem brani trofej koji je osvajao minule dve godine.

Kragujevčane je do pobede u ovoj utakmici predvodio Stefan Stanojev sa 10 pogodaka, dok je na drugoj strani istovetan učinak imao Marko Jokić.

RK RADNIČKI – RK SMEDEREVO 31:30 (27:27, 13:13)

KRAGUJEVAC
Dvorana: „SBB Jezero“.
Gledalaca: /.
Sudije: Nemanja Živić, Aleksandar Rilak.
Sedmerci: Radnički 8 (8), Smederevo 7 (4).
Isključenja: Radnički 8 min, Smederevo 8 min.

RADNIČKI: Gemaljević (5 odbrana i 2 sedmerca), Stošić, Barudžić 6, Mutavdžić, Pretrović (3 odbrane i sedmerac), Kasalović, Knežević 1, Stevanović, Đerić 2, Stanojev 10, Bogdanović 3, Utvić, Vuković 6, Prodanović 3.

SMEDEREVO: Martić (8 odbrana), Dizdar, Dušan Stojković 6, Darko Stojković 1, Jokić 10, Todorović, Marjanović 2, Jevđenović 4, Bojić 1, Đorđević 1, Miletić, Stanković, Stojićević, Živković, Drobnjak 5.

Igrač utakmice: Marko Jokić (Smederevo).

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!