KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Olimpija u Kragujevcu

Porazom od Cedevite, Radnički je prekinuo trijumfalni niz. Ali, sve misli Kragujevčana usmerene su ka sudaru sa Olimpijom. Iako im u goste dolazi učesnik Top 16 Euroleague, učenici Miroslava Nikolića veruju da uz huk sa tribina mogu da sruše još jednog favorita NLB lige. Uprkos porazu, razlog za optimizam predstavlja i igra iz Zagreba. Iako je Cedevita bila veliki favorit, Kragujevčani su pružili dostojan otpor. Utisak je da su ispustili šansu da, shodno prikazanom, u prvom poluvremenu dođu do osetnije prednosti od pet poena.

– Nije sramota izgubiti od Cedevite na njenom terenu, ali mi jurimo pobedu u svakoj utakmici – rekao je Miljan Rakić, jedan od najboljih u redovima Radničkog.

– Ostaje žal što nismo uspeli da ih iznenadimo, iako smo bili u dobrom ritmu. To je imalo veze i sa serijom pobeda, atmosfera je bila na najvišem mogućem nivou, što se i videlo u prvom poluvremenu. Pogodili smo 10 trojki, ali kasnije stali.

Sledi prava basket poslastica, u dvoranu „Jezero” stiže Olimpija koju mnogi smatraju za najprijatnije iznenađenje prve faze Euroleague. Ljubljančani ove sezone igraju izvanredno. Dele prvo mesto na tabeli NLB lige, a odavno su obezbedili i plasman u Top 16 Evrolige.

– Stvarno igraju sjajno, sigurno najbolje u regionu. Očekujem da će publika doći u velikom broju i da će nam biti šesti igrač. Pomoć protiv tako kvalitetnog rivala će nam mnogo značiti. Imali smo dovoljno vremena da se odmorimo i adekvatno spremimo za utakmicu. Ide nam na ruku što je Olimpija bila u gostima kod Valencie u Euroleague. Pokušaćemo da iskoristimo njihov umor i iznenadimo još jednog favorita. – istakao je Miljan Rakić.

Izvor: adriaticbasket.info

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!