KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Natalija Spaić nova organizatorka igre Radničkog

Ženski košarkaški klub Radnički angažovao je i osmo pojačanje u tekućem prelaznom roku. Radi se o mladoj Nataliji Spaić (23), koja će biti zadužena za organizaciju igre kragujevačkog tima u predstojećoj sezoni.

Najavio je trener Radničkog Nenad Milovanović pojačanje na poziciji plejmejkera, a izbor je na kraju pao na Nataliju Spaić, devojku koja je dobro poznata svim poznavaocima ženske košarke u Kragujevcu, s obzirom da je svojevremeno nosila dres kragujevačke Šumadije, kada je ovaj klub nastupao Prvoj ženskoj ligi Srbije.

Upravo je u dresu Šumadije Natalija Spaić skrenula pažnju šire košarkaške javnosti. Bila je ne samo vodeći strelac ekipe, već i čitave lige sa prosekom od 23.2 poena po utakmici.

Pored Šumadije, Spaićeva je nastupala i za Voždovac, Radivoj Korać, Šabac, Bor i albanski Fljamurtari.

Kao igračica izraženih individualnih kvaliteta, sa poenima u rukama, Natalija Spaić se u potpunosti uklapa u viziju trenera Radničkog Nenada Milovanovića.

Trebao nam je plej sa iskustvom igranja u Prvoj ligi Srbije i sa izraženim liderskim sposobnostima, tako da se Natalija idealno uklopila u tu sliku. Bez obzira na to što ima samo 23 godine, iza nje je višegodišnje prvoligaško iskustvo, i to uz zapažene individualne učinke. Očekujem da će se brzo uklopiti u novu sredinu i da će predstavljati važan „šraf“ u našoj ekipi naredne sezone – pun je lepih reči na račun novog pojačanja strateg Radničkog.

Govoreći o razlozima ponovnog dolaska u Kragujevac, mlada organizatorka igre ističe da Radnički vidi kao klub u kome ima priliku da pruži maksimum svojih mogućnosti.

Pratila sam igre Radničkog prošle sezone i mislim da je peto mesto na tabeli jako dobar rezultat za jednu ekipu koja je samo godinu dana ranije igrala Drugu ligu. Šteta što je sezona prekinuta, pošto smatram da su mogli da pomrse računicu drugim ekipama u plej-ofu. Nadam se da će i nastupajaća sezona biti barem približno uspešna i da ćemo izboriti plasman u plej-of – poručila je Spaićeva.

Inače, košarkašice Radničkog od ove sedmice kreću sa odigravanjem prijateljskih mečeva, kako bi što pre ušle u željeni takmičarski ritam. Prva provera je već danas u Beogradu protiv novog i vrlo ambicioznog prvoligaša Art Basketa.  

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!