KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

FK Radnički 1923 i „Crveni đavoli“ obradovali kragujevačke mališane paketićima

Praznici su vreme darivanja, prilika da drugim osobama pokažemo koliko nam je do njih stalo. Kao po običaju, prazničnim čarolijama najviše se raduju deca, koja sa nestrpljenjem iščekuju poklone. U skladu sa tim, FK Radnički 1923 i navijačka grupa „Crveni đavoli“ rešili su da novogodišnjim paketićima obraduju mališane iz Prihvatilišta za decu i mlade Centra “Kneginja Ljubica” i sa Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac, u želji da im bar na neki način omoguće da osete duh praznika.

Fudbalski klub Radnički 1923 pokazao je da ima sluha za naše najmlađe sugrađane, naročito za one kojima je pažnja najpotrebnija. Široki osmesi mališana i njihovi pogledi puni zahvalnosti najbolji su dokaz da je ova plemenita i lepa akcija ispunila svoj cilj. U vremenu kada se interesi pojedinaca stavljaju na prvo mesto, svaki čin dobročinstva i altruizma dokaz je da još uvek u nama tinja iskra ljudskosti.

Akciji su se priključili i navijači Radničkog, popularni „Crveni đavoli“, koji su zajedno sa fudbalerima svih selekcija kragujevačkog kluba pripremili preko 150 novogodišnjih paketića za naše najmlađe sugrađane. Ova navijačka grupa, koja je u ovoj godini obeležila tridesetogodišnjicu postojanja, poznata je po učešću u brojnim humanitaranim poduhvatima, čime ruši ustaljene stereotipe i prikazuje navijačku kulturu u jednom pozitivnom svetlu.

Pored mališana iz Prihvatilišta za decu i mlade Centra “Kneginja Ljubica” i sa Klinike za pedijatriju Kliničkog centra Kragujevac, paketićima su obradovani i najmlađi članovi porodica Spasić i Filić. U društvu gde se mladi parovi suzdržavaju od zasnivanja potomstva, pravdajući se uglavnom lošim ekonomskim uslovima, primeri ove dve porodice sa šestoro, odnosno desetoro dece, pokazuju da zapravo nema veće sreće od kuće pune mališana i njihove graje.

Lepo vreme tokom ove sedmice fudbaleri Radničkog iskoristili su i da obiđu kragujevačke parkove, gde su takođe delili paketiće našim najmlađim sugrađanima. Ovaj iznenadni gest izazvao je oduševljenje među mališanima i njihovim roditeljima, koji su uživali u druženju i slikanju sa fudbalerima kragujevačkog kluba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!