KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Novogodišnji turnir u malom fudbalu humanitarnog karaktera

Udruženje građana „Kaldrmaš“ latilo se organizacije Novogodišnjeg turnira u malom fudbalu, čije je finale predviđeno za subotu, 28. decembar, od 20 časova na parketu „SBB hale Jezero“. Izuzev sportskog, ovaj turnir ima i humanitarni karakter, s obzirom da se prikupljaju sredstva za lečenje malog Koste, prevremeno rođenog dvogodišnjaka, koji odrasta uz brojne zdravstvene probleme.

Foto: Udruženje građana „Kaldrmaš“

Posle sedamnaest godina pauze, Udruženje građana „Kaldrmaš“ rešilo je da ponovo pokrene Novogodišnji turnir u malom fudbalu, koji je u periodu od 1979. do 2002. godine imao tradicionalan karakter.

Ovogodišnji turnir, koji je startovao 1. decembra, uz učešće 24 ekipe, ušao je u svoju završnu fazu. U petak su na programu polufinalne utakmice, u kojima će se sastati „Bumbar Nosuljko/NVO Posle Kiše“ – „Naša kafana“ (18 časova) i Tehnički pregled „Drekalović“ – „Kraljev dvor“ (19.30 časova).

Pobednici polufinalnih susreta izboriće plasman u veliko finale, koje je na programu u subotu od 20 časova u „SBB Jezeru“. Prethodno će od 18 časova biti odigrana utakmica za treće mesto, u kojoj će se sastati poražene ekipe iz polufinalnih duela.

Pored sportskog nadmetanja i druženja, ovaj turnir ima i humanitarni karakter. U hali će biti postavljene specijalne kutije, u kojima će se prikupljati novčana pomoć za lečenje dvogodišnjeg Koste Cvetkovića, prevremeno rođenog dečaka koji odrasta uz brojne zdravstvene probleme i koji je preživeo čak četiri kliničke smrti.

Zbog toga iz Udruženja građana „Kaldrmaš“ poručuju svim Kragujevčanima da dođu u petak i subotu u „SBB halu Jezero“ i uživaju u fudbalskim čarolijama, a ujedno i pomognu malom Kosti u njegovom daljem lečenju i oporavku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *