KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčanke „skalpirale“ bivšeg šampiona u produžetku

Košarkašice Radničkog okončale su niz od tri uzastopna poraza u Prvoj ženskoj ligi Srbije, pošto su danas na svom parketu, posle velike borbe i jednog produžetka, uspele da savladaju nekadašnjeg prvaka države, ekipu Radivoja Koraća, rezultatom 83:78 (17:21, 22:21, 13:12, 22:20, 9:4).

Susret u hali „Gordana Goca Bogojević“ obeležile su česte rezultatske oscilacije i izuzetna borbenost učenica Nenada Milovanovića, koje se i u naizgled bezizlaznim situacijama nisu predavale, pa su na kraju zasluženo došle do veoma važne pobede protiv respektabilnog protivnika.

Beograđanke su u srce Šumadije doputovale čvrsto rešene da zabeleže šesti trijumf u sezoni, a u toj misiji podršku im je pružala grupica od desetak navijača, koja je tokom čitave utakmice zdušno bodrila gostujući tim.

Takođe, na ruku im je išla i činjenica da je domaći tim na današnjoj utakmici nastupio bez prvog centra Milene Marjanović, kao i bez još jedne značajne uzdanice pod obručima Nede Bezarević, koja se, doduše, našla na klupi, ali nije ulazila u igru.

Uprkos kadrovskim problemima, Kragujevčanke su dobro otvorile utakmicu i trojkom Jelene Prvulović povele sa 5:2, ali su gošće iz Beograda vrlo brzo preuzele vođstvo, koje nisu ispuštale do kraja prve deonice.

Početkom druge četvrtine „crvene“ ponovo hvataju zalet i preokreću rezultat u svoju korist. Međutim, trojkama Nevene Vučković i Ljiljane Tomašević, Beograđanke prave seriju 6:0 i izbijaju na „plus tri“ (31:34). Iako je do kraja ovog perioda igre vođstvo još jednom promenilo vlasnika, gošće su ipak na veliki odmor otišle sa zalihom od tri poena (39:42).

U trećoj četvrtini košarkašice Radničkog su zaigrale čvršće u odbrani, jako dobro su komunicirale i „skupljale“ u reketu, ali im je zato napadačka produkcija bila na prilično siromašnom nivou, pa su gošće uoči početka poslednje četvrtine i dalje imale minimalnu prednost (52:54).

Zadnja deonica donela je pregršt uzbuđenja, što se najbolje vidi po raspoloženju publike, koje je često variralo od stanja potpune apatije, pa do ekstaze. Trojka Bojane Stevanović u 33. minutu za vođstvo Radničkog od 57:56 razgalila je nade u konačan preokret kragujevačkog tima, ali je vrlo brzo usledilo prizemljenje, budući da su gošće serijom 11:2 izbile na osetnih „plus osam“ (59:67) tri minuta pre kraja utakmice.

Ipak, nisu Kragujevčanke klonule duhom. Usledila su dva uzastopna dalekometna hica od strane Snežane Čolić i Jovane Jeremić, a potom je i Jelena Prvulović pogodila sa poludistance, čime je Radnički očas posla anulirao zaostatak.

Loš period igre beogradskog tima okončala je Nina Vukosavljević pogotkom van linije 6,75 metara, pa su gošće u poslednji minut igre ipak ušle sa prednošću od tri poena.

Četrdesetak sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, Jelena Prvulović je zaradila tehničku grešku, a ekipa Radivoja Koraća priliku da prelomi utakmicu u svoju korist. Ljiljana Tomašević je realizovala slobodno bacanje, ali je potom pogrešila Tina Dinčić, čime je Radničkom produžila nadu u pogledu konačnog epiloga.

Iako je prethodno promašila šut za tri poena i načinila tehničku grešku, to nije pokolebalo karakter Jelene Prvulović, koja je 21 sekundu pre kraja preuzela odgovornost u svoje ruke i pogodila izuzetnu bitnu trojku za 72:73. Zatim je Vladana Vujisić ukrala loptu pod protivničkim obručem i šest sekundi pre kraja susreta donela svom timu preokret i vođstvo od pola koša (74:73).

Ista igračica je, tri sekundi kasnije, u velikoj želji da ukrade još jednu loptu napravila faul i na liniju penala poslala Ninu Vukosavljević, koja je prvo bacanje pogodila, a drugo promašila, pa se tako ušlo u dodatnih pet minuta susreta.

Tokom prva četiri minuta produžetka ekipe su se smenjivale u vođstvu, a onda se Radnički poenima Snežane Čolić i Sare Milošević odlepio na 83:78, što je bila rezultatska distanca koju gošće nisu uspele da nadomeste, tako da su se na kraju sasvim zasluženo radovale košarkašice domaćeg tima.

Ovoj izuzetno važnoj pobedi Radničkog kapiten Jelena Prvulović doprinela je sa 23 poena, Snažana Čolić ubacila je dva poena manje (21), a Sara Milošević je utakmicu završila sa 15 poena.

U gostujućem timu najbolji utisak ostavila je iskusna Jelena Maksimović Jevđenijević sa 24 poena i 11 skokova. Nina Vukosavljević postigla je 14, Ivona Ristić 11, a Ljiljana Tomašević 10 poena.

Sa skorom 4-4 i 12 osvojenih bodova, Radnički je zadržao mesto u sredini tabele .

Kragujevčanke sada očekuju dva uzastopna gostovanja. Narednog vikenda „crvene“ putuju za „Srpsku Atinu“, gde će se sastati sa ekipom Novosadske ŽKA, koja će im, interesantno, biti rival i u četvrtfinalu Kupa Srbije, a potom će gostovati ekipi Kraljeva.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!