KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Košarkašice Radničkog bez snage za potpuni preokret

Posle nešto duže pauze zbog obaveza ženske košarkaške reprezentacije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ovog vikenda nastavljeno je takmičenje u Prvoj ligi Srbije za košarkašice. Kragujevčki Radnički pretrpeo je i četvrti poraz u sezoni, i to na gostovanju beogradskom Partizanu 1953, u utakmici 7. kola – 69:75 (14:20, 17:14, 13:22, 25:19).

Crno-bele su bolje otvorile meč i imale konstantnu prednost tokom čitave prve četvrtine, koja je u jednom momentu dosegla i dvocifrenu vrednost.

Početak naredne deonice doneo je nešto bolju igru izabranica Nenada Milovanovića, koje su čak uspele da dođu do četiri poena prednosti (28:24), ali se na veliki odmor ipak otišlo sa vođstvom beogradskog tima (34:31).

Raspucale su se Beograđanke u trećoj četvrtini sa distance i „odlepile“ se na maksimalnih „plus 15“ – 53:38. Delovalo je da crno-bele sigurno koračaju ka pobedi, ali se Kragujevčanke nisu predavale i preko Sare Milošević i Snežane Čolić uspele su da istope dvocifren minus i tri minuta pre kraja utakmice prišle su na svega tri poena zaostatka (69:66).

Ipak, nisu „crvene“ imale snage za potpuni preokret, pa su na kraju položile oružje pred Beograđankama, koje su uknjižile svoj treći trijumf u sezoni.

Najistaknutija u redovima pobedničke ekipe bila je kapiten Milica Inđić, kojoj je još jedan skok falio za tripl-dabl učinak (17 poena, 10 asistencija, 9 skokova). Značajnu podršku Inđićeva je imala u Milici Mitrović sa 15 poena i 9 skokova, Jovana Stojanović ubacila je 12, a Adriana Đoković 10 poena.

U ekipi Nenada Milovanovića prednjačila je Snežana Čolić sa 16 poena, Sara Milošević je ubacila 13, uz 9 uhvaćenih lopti, a Jelena Prvulović i Bojana Stevanović (10 skokova) po 10 poena.

Posle sedam odigranih kola košarkašice Radničkog nalaze se u sredini tabele sa 10 osvojenih bodova.

U narednom, 8. kolu Kragujevčanke će ugostiti ekipu Radivoja Koraća.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!