KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Kragujevčani prizemljili „golubove“

Odbojkaši Radničkog pobedili su subotički Spartak u jednom od derbija 8. kola BPŠ Super lige Srbije – 3:1 (22:25, 25:23, 25:21, 25:17).

Iako su za protivnika imali jednu izuzetno kvalitetnu i uigranu ekipu kao što je Spartak, Kragujevčani su srčanom igrom i sjajnim timskim duhom došli do sedme pobede u sezoni i tako zadržali poziciju u samom vrhu tabele.

Nisu učenici Ivana Blagojevića baš najbolje ušli u ovaj meč. Imali su Šumadinci dosta problema u bloku i na prijemu tokom prvog seta, pa su Subotičani od samog starta bili u rezultatskoj prednosti. Nakon tehničkog tajm-auta, domaći su uspeli da stignu do izjednačenja (12:12), ali bilo je to sve što su uspeli da urade u ovom setu. „Golubovi“ su sigurnom igrom došli do pet set lopti, da bi tek iz trećeg pokušaja došli do vođstva u setovima.

Drugi set doneo je veliku borbu na parketu „SBB hale Jezero“. Igralo se maltene poen za poen, a vođstvo je često menjalo vlasnika. U trenucima kada se rezultat lomio, Kragujevčane je malo pogledala i sreća, pa su nakon uspešnog bloka Goića stigli do dve prilike da ovaj set reše u svoju korist. Prvu nisu iskoristili, da bi potom Blagojević uveo „džokera“ sa klupe u vidu Milana Krstića, koji je osvojio odlučujući poen za svoj tim – 25:23.

Ništa manje uzbudljiv nije bio ni treći set, u kome su domaći na tehničkom tajm-autu imali prednost od tri poena (12:9). Strpljivo su odbojkaši Radničkog čuvali stečeno vođstvo sve do samog finiša ovog perioda igre, kada su poenima Vuka Milutinovića konačno došli do željenog cilja – 25:21.

Sama činjenica da su uspeli da se vrate nakon izgubljenog uvodnog seta i dođu do preokreta, ulila je među učenike Ivana Blagojevića dodatnu energiju i sigurnost u igri. Neverovatno je sa koliko žara su odbojkaši Radničkog odigrali četvrti set. Posebno je prednjačio iskusni libero Srđan Pantelić, koji je spašavao nemoguće lopte, što je sve imalo pozitivan uticaj i na njegove saigrače iz tima. Kragujevčani su tako po povratku sa tehničkog tajm-auta polako počeli da penju razliku, a kada su poveli sa „plus šest“ (22:16), mogao se sa sigurnošću naslutiti konačan epilog ovog susreta.

Kapiten Vladimir Jekić je, kao po običaju, bio napadački najproduktivniji u redovima kragujevačkog tima. Završio je utakmicu sa 26 osvojenih poena, uz preko 50 odsto realizacije napada (42-23). Dvocifren učinak ostvarili su još i Nikola Goić sa 12 poena (7 blokom) i Nemanja Stevanović sa 11 poena.

Marko Radosavljević je prednjačio u taboru gostiju sa 14 poena, Aleksandar Tumbas je osvojio 13, Aleksandar Nedeljković 11, a Nemanja Jungić 10 poena.

RADNIČKI – SPARTAK  3:1 (22:25, 25:23, 25:21, 25:17)

KRAGUJEVAC
Dvorana:
„SBB hala Jezero“
Gledalaca:
250
Sudije:
M. Janković, V. Simonović

RADNIČKI: Milutinović 3, Goić 12 (7 blk), Ristić 9 (1 as, 2 blk), Petrović 3 (1 as, 1 blk), Jekić 26 (1 as, 2 blk), Matić, Pantelić (libero), Perović, Stevanović 11 (1 as), Krstić 1. Nisu igrali: Antić, Vidović, Pantović i Trivunić. Trener: Ivan Blagojević.

SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 2, Jungić 10 (1 as), Veselinović 1, Seizović, Simić, Nestorović 9 (1 blk), Radosavljević 14 (2 asa, 2 blk), Tumbas 13 (2 asa, 3 blk), Nedeljković 11 (2 asa, 3 blk). Nisu igrali: Peić, Tonić i Dulić. Trener: Igor Zakić.

Radnički je sa ova tri boda ostao na deobi prvog mesta, zajedno sa novosadskom Vojvodinom NS Seme.

Kragujevčane sada očekuje serija od tri uzastopna gostovanja. Narednog vikenda odbojkaši Radničkog putuju za Niš, potom odlaze na megdan Jedinstvu u Staroj Pazovi i na kraju im sledi gostovanje beogradskom Partizanu.

NAJBOLJI KADA JE TO NAJPOTREBNIJE

Još jednu utakmicu u „SBB hali Jezero“ obeležio je preokret u režiji odbojkaša Radničkog. Ponovo su Kragujevčani bili prinuđeni da jure početni zaostatak u setovima, ali su još jednom izašli kao krajnji pobednici.  

Mi smo na početku utakmice imali dosta problema sa prijemom. Spartak nas je napao flot servisom, na koji nismo imali pravi odgovor. Takođe, nismo imali rešenja za Radosavljevića i Tumbasa, koji su bili izuzetno raspoloženi na ovoj utakmici. Već u drugom setu smo izvršil korekciju zadataka u servisu, namestili blok i poboljšali servis i prijem, tako da oni više nisu imali rešenja za tu našu igru. Moram naglasiti da smo odigrali izuzetno požrtvovano i strpljivo u polju kada je to bilo najpotrebnije, i zaradili smo neke duge poene, što je na kraju rezultovalo našom pobedom, sumirao je utiske nakon još jednog trijumfa svog tima Ivan Blagojević, trener Radničkog.  

Subotičani su u srcu Šumadije ostavili jako dobar utisak, a za nešto više od časnog poraza nisu imali snage.

Jako smo dobro ušli u meč, bili smo sigurni u servisu i bloku tokom prvog seta, ali smo potom pali. Radnički je jedna veoma iskusna ekipa sa dosta internacionalaca u svojim redovima, koja konstantno igra na jednom visokom nivou, tako da su na kraju zasluženo uspeli da prelome utakmicu u svoju korist, ocenio je pomoćni trener Spartaka Uroš Kecman.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!