KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Moćni Belgijski legionari

U premijernom meču B.grupe Indesit lige šampiona, odbojkaši Radničkog poraženi su od šampiona Belgije, ekipe Noliko Mazeik sa 3:1. Kao što se i očekivalo, podmlađena ekipa Kragujevčana nije zadala mnogo muka favorizovanoj ekipi iz Belgije, sastavljenoj od prekaljenih odbojkaških legionara. Treći set koji je pripao  domaćinu, ne umanjujući vrednost Radničkog, ipak je  u velikoj meri i plod opuštanja gostiju. Možda je najbolju sliku meča dao kapiten Radničkog Kredi Banke Milan Ilić. Popularni Hari je na konferenciji za štampu između ostalog izjavio, čestitajući zaslužen uspeh gostiju, da je njegova ekipa malo više precenila mogućnosti Noliko Mazeika, a isto tako i malo više potcenila svoje. Po njegovim rečima to se videlo u prva dva seta koje su gosti lagano dobili, i gde ništa nije funkcionisalo u redovima Kragujevčana. Stvari su počele da dolaze na svoje mesto tek u trećem setu, naročito posle prvog tehničkog tajm auta. Belgijanci su bili blizu ali ne  preblizu, da maksimalnim rezultatom slave pobedu na otvaranju elitnog klupskog takmičenja.

Nedovoljno iskustva što ne sme biti alibi, mladost ekipe, nedostatak bar još dva igrača bili su više nego dovoljni da Holanđanin, Slovenac, Francuz, Brazilac, Kamerunac i dva Belgijanca koji su činili  klub Noliko Mazeik, odbojkaškog prvaka Belgije staloženo dobiju četvrti set, a time i pobedu od 3:1.

Radnički – Noliko Maaseik 1 : 3 (18:25, 16:25, 25:23, 19:25)

Dvorana: “Jezero“
Gledalaca: 1.500
Sudije: Gerothodoros (Grčka), Kondakov (Ukrajina).
Trajanje meča: 105. minuta

RADNIČKI: Ćirović 2, Jovanović, Radović 17, Perović, I. Ivović 9, Stevanović 9, Ilić 4, J. Ivović, Maksimović  10, Pantelić, Opačić 5, Protić. – Trener: Slobodan Kovač.

NOLIKO MAASEIK: Van Kerckhove, Van Harskamp 6, Radović 14, Maan 9, Sidibe 9, Derkoningen, Klinkenberg 8, Van Decraen 4, Van De Voorde 6, Eloi, Deroey, Wounembaina 13.

Šampion Srbije u narednom kolu, 24. novembra, gostuje italijanskom Kuneu, čije boje brani kapiten reprezentacije Srbije Nikola Grbić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!