KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Pobeda nad Jedinstvom za korak bliže evropskom snu (petak, 19h)

Pred odbojkašima Radničkog je meč 13. kola Super lige Srbije, u kome će dočekati ekipu Jedinstva iz Stare Pazove. Ovo je ujedno prilika da Kragujevčani upišu prvi trijumf u novoj kalnedarskoj godini i iskupe se za ubedljiv poraz od Novog Pazara u prošlom kolu.

Odbojkaši Radničkog su, svesni slabog izdanja na gostovanju u Novom Pazaru, proteklih dana naporno trenirali i trudili se da isprave greške iz tog susreta. Na ruku im je išla i odluka da se duel 12. kola sa kraljevačkom Ribnicom odloži za 7. februar, pa su tako ovu dodatnu pauzu iskoristili za još jači trening, ali i kompletiranje ekipe, koja je u prethodnom periodu bila oslabljena neigranjem reprezentativaca iz mlađih uzrasnih kategorija.

– Posle jako loše partije u Novom Pazaru na startu drugog dela sezone, dobro su nam došle ove dve nedelje pauze da konsolidujemo svoje redove, naravno uz dobar trening. Nadamo se da se tako loše izdanje kao protiv Pazara neće ponoviti. – siguran je primač servisa Arsenije Protić.

Naredni protivnik, ekipa Jedinstva iz Stare Pazove, nije nepoznanica odbojkašima Radničkog. U dosadašnjih sedam međusobnih duela, Staropazovčani nijednom nisu uspeli da „skinu skalp“ Kragujevčanima, uključujući i prvi ovosezonski meč odigran u Staroj Pazovi u kome je četa Predraga Srećkovića slavila sa 3:1. I pored ove i više nego povoljne tradicije, odbojkaši Radničkog su svesni da neće imati lak posao protiv ekipe koja u svojim redovima ima nekoliko prakaljenih superligaških igrača.

– Reč je o jednoj veoma iskusnoj i kvalitetnoj ekipi, predvođenoj iskusnim igračima poput Roljića i Pešuta, od kojih nam i preti najveća opasnost. Ukoliko njih uspemo da zaustavimo, obavili smo dobar deo posla. Koliko su dobra ekipa najbolje govori lagana pobeda protiv Niša u prošlom kolu. – upozorava Protić.

Kragujevački odbojkaši biće sigurno silno motivisani da upišu prvi trijumf u 2017. godini i to pred svojim navijačima, čime bi ostali u trci za plasman u neko od evropskih takmičenja naredne sezone.

– Daćemo sve od sebe da pobedimo u ovom meču jer znamo da nas ta pobeda vodi korak bliže Evropi, što je naš cilj. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju i da nas podrže, pošto će nam njihova pomoć sa tribina biti preko potrebna. – poručuje naš sagovornik.

Utakmica između Radničkog i Jedinstva igra se u petak, 27. januara u hali „Jezero“, sa početkom u 19 časova.

M. Pasuljević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!