KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radost „tigrica“ u Boru

TigriceVažnu pobedu izvojevale su juče rukometašice Radničkog, koje su u okviru 9. kola Super lige Srbije slavile na gostovanju ekipi Bora rezultatom 25:24 (14:15).

U jednom jako neizvesnom meču, Kragujevčanke su imale više koncentracije u završnici i zasluženo su došle do četvrte pobede u prvenstvu, kojom su uhvatile priključak sa ekipama u sredini tabele.

Popularne „tigrice“ su bolje ušle u meč, imale maltene konstantno vođstvo sve do finiša prvog poluvremena, kada domaće na krilima raspoložene Bojane Milić dolaze do preokreta i vođstva od 15:14 na isteku prvih 30 minuta susreta.

Početak drugog poluvremena protekao je u naizmeničnom smenjivanju ekipa u vođstvu. Pogotkom Slavice Mrkić u 52. minutu ekipa Bora je povela sa 22:21, ali je nakon tog gola usledio „post“ od čitavih sedam minuta, što su Kragujevčanke iskoristile i serijom 3:0 prelomile susret u svoju korist.

Ponovo je Tijana Ćosić bila nesavladiva na golu Radničkog sa 15 uspešnih intervencija, dok je konce u napadu vukla najiskusnija Marija Lojpur sa 8 postignutih golova. Kod Boranki istakla se Slavica Mrkić sa 9 pogodaka.

ŽJRK Bor-RTB – ŽRK Radnički Kragujevac  24:25 (15:14)

BOR
Hala:
SC „Bor“.
Gledalaca: 500
Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić
Sedmerci:  Bor  7 (4), Radnički 2 (1)
Isključenja: Bor 8 min, Radnički 16 min

BOR:  Ilić (3 odbrane), Velinović, Jevtov, Mihajlović, Stankovski 1, Simonović T. 2, Simonović S. 3, Nikolov, Marković, Mitić, Veljković 4, Novaković 2, Milić 3, Redžeplar, Mrkić 9, Simić, Ivković.

RADNIČKI:  Ćosić (15 odbrana), Petrović 4 , Stojković, Jelesijević , Radosavljević, Radović 4, Ležaja  (4 odbrane),  Lukić 4 , Stajković,  Kojić, Stoiljković 2 ,Veljković, Radoičić, Kulić 2, Lojpur 8, Janković 1.

Igrač utakmice: Tijana Ćosić

Ovom utakmicom rukometašice Radničkog okončale su prvi deo sezone u Super ligi. Već narednog vikenda kreće drugi deo sezone, kada će „tigrice“ gostovati vodećem Medicinaru u Šapcu.

Foto: Simona Blagojević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!