KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Vesna Despotović uručila zahvalnicu Jeleni Milovanović za bronzu u Riju

milovanovicjelenadespotovicvesna

Jelena Milovanović, naša bronzana košarkašica iz Rija, dobila je zahvalnicu od strane Sportskog saveza Kragujevca za postignut rezultat na Olimpijskim igrama.

Jeleni je ovo priznanje uručila predsednica Sportskog saveza Kragujevca Vesna Despotović, koja je pre punih 36 godina takođe osvojila medalju na OI u Moskvi.

I Jelena i Vesna složile su se sa konstatacijom da je Kragujevac isuviše dugo čekao na novu olimpijsku medalju u ženskoj košarci i izarazile nadu da u budućnosti neće biti tolikog vremenskog jaza.

– Mnogo talentovane dece ima sada i nadam se da će Srbija na sledećim Olimpijskim igrama, kao i onim posle njih, osvajiti medalju. Rezultat u mnogome zavisi od toga kako se radi sa decom tokom godine, i koliko se bude posvećivala pažnja ženskoj košarci u Srbiji. Nadam se da Kragujevac neće čekati 36 godina na sledeću olimpijsku medalju – rekla je Jelena Milovanović.

Vesna Despotović, nekadašnja košarkašica, a sada trener, koja već godinama unazad radi na afirmisanju mladih i talentovanih igračica u Kragujevcu, ističe da je jako bitno krenuti sa radom na vreme, još u školskom uzrastu, i da svaka lokalna samouprava mora da poradi na promociji sporta među najmlađima.

– Trebalo bi omasoviti što više košarkaški sport, sakupiti što veći broj devojčica i početi od prvog razreda osnovne škole da se kvalitetno radi sa njima. To bi značilo da kvalifikovani treneri rade sa tim devojčicama. Trebala bi svaka škola, svaka mesna zajednica, da ima što više košarkaških terena, kako bi se deca animirala da se bave sportom. Naravno, i lokalna samouprava u svakom gradu, pa i u Kragujevcu, treba da uloži još više truda u te aktivnosti. Trebalo bi praviti planove za olimpiske cikluse i kontrolisati napredovanje i onda se neće čekati 36 godina na medalju u Kragujevcu – kaže Despotovićeva i dodaje da lokalna samopurava u Kragujevcu polako prepoznaje sve benefite ulaganja u sport:

Što se tiče grada Kragujevca, lokalna samouprava je počela da prepoznaje sve dobrobiti i benefite sporta, i počela je da u skladu sa svojim mogućnostima ulaže u sport. Postoje u gradu Kragujevcu mlade i talentovane igračice koje mogu da krenu nekada mojim, a sada Jeleninim stopama, i ostvare san svakog sportiste, a to je olimpiska medalja – zaključila je Vesna Despotović.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!