KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Poraz rukometaša Radničkog u Kostolcu

rk-radnicki-moravaRukometaši Radničkog poraženi su u Kostolcu od domaćeg Rudara rezultatom 21:27 (10:13), u derbi meču 3. kola plej-auta Super lige Srbije. Ovim porazom Kragujevčani su sebi dodatno zakomplikovali situaciju u borbi za očuvanje superligaškog statusa.

Još pre početka plej-aut serije bilo je jasno da će Rudar i Radnički međusobno odlučivati o drugom putniku u niži rang takmičenja, pored već odavno otpisanog Železničara. Nakon pobede u Požarevcu izgledalo je da su Kragujevčani u usponu forme i da je samo pitanje trenutka kada će preteći Kostolčane na tabeli, ali je onda usledio poraz od Morave u „Jezeru“, na šta se nadovezao i večerašnji neuspeh na gostovanju direktnom rivalu u borbi za opstanak.

Rukometaši Rudara su od samog početka susreta nametnuli svoj stil igre i strpljivo gradili prednost, pa su na odmor između dva poluvremena otišli sa solidnom zalihom od tri gola prednosti – 13:10.

Na startu drugog poluvremena, gosti iz Kragujevca uspeli su da rezultatski deficit svedu na samo gol zaostatka i tako ostanu u nekoj vrsti egala sa svojim protvnikom sve do 42. minuta, kada domaći rukometaši za pet minuta prave seriju od 4:0 i na taj način otvaraju sebi put ka pobedi i osvajanju dva veoma značajna boda.

Kostolčane je do pobede predvodio udarni trio – kapiten Milošević sa 8 i Babić i Nedeljković sa po 7 postignutih golova. U ekipi iz Kragujevca istakli su se Prodanović sa 7 i Đukić sa 6 pogodaka.

Radnički sada ima četiri boda zaostatka za Kostolčanima i nalazi se u poprilično teškoj situaciji.

U narednom kolu izabranici Bojana Milentijevića gostuju već otpisanom Železničaru u Nišu, gde će pokušati da prekinu ovaj niz od dva uzastopna poraza i produže sebi nadu u opstanak.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!