KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički 1950 ubedljiv na gostovanju u Novoj Varoši

Radnicki 1950Košarkaši Radničkog 1950 upisali su novu, četrnaestu pobedu u Prvoj regionalnoj ligi Zapad, nakon što su u utakmici 16. kola savladali neugodni Zlatar u Novoj Varoši sa 57:79 (12:20, 11:16, 15:24, 19:19).

Od samog starta susreta Kragujevčani su odličnom odbranom, uz raspoložene Kostića, Lalovića i Todorovića u napadu, doveli svog protivnika u podređeni položaj i sigurnom igrom upisali dva nova boda.

Razlika je postepeno rasla u korist košarkaša Radničkog 1950, pa su izabranici Igora Todorvića pred početak poslednje deonice imali ogromnih „plus 24“ – 60:36. Ovako ubedljiva prednost omogućila je i znatno veću minutažu za junore kragujevačkog kluba, koji su u završnici meča pokazali zavidan potencijal.

Epitet najefikasnijeg igrača susreta pripao je Filipu Laloviću, koji je ubacio 19 poena. Dva poena manje postigao je Kostić, dok je iskusni centar Marko Todorović imao zapaženu partiju i utakmicu završio sa 15 poena. U ekipi Zlatara Trtović je ubacio 16, a Božić 11 poena.

Košarkaši Radničkog 1950 su ovom pobedom zadržali lidersku poziciju na tabeli Prve regionalne lige Zapad, sa bodom prednosti u odnosu na drugoplasirani Ub.

U narednom, 17. kolu, Kragujevačni će imati lak zadatak da upišu novi trijumf, budući da im u goste dolazi „fenjeraš“ Svilajnac Kompo.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!