KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Partizan ponovo u „Jezeru“ (utorak, 19.30h)

14482831176696_974_img_3545

Kapiten Glišović i trener Milojević najavili košarkaški spektakl (Foto: KKK Radnički)

U utorak, 24. novembra, u hali „Jezero“ biće odigran prijateljski košarkaški meč između kragujevačkog Radničkog i beogradskog Partizana. Inicijator ovog spektakla je Nikola Lončar, predsednik KKK Radnički i nekadašnji igrač crno-belih.

Kragujevac je godinu dana apstinirao kada je u pitanju košarkaška scena. Ljubitelji košarke u Kragujevcu, koji su u velikom broju pratili mečeve Radničkog u ABA ligi, bili su na prečac uskraćeni za vrhunsku košarku u svom „Jezeru“.

Kada je Nikola Lončar sa timom saradnika odlučio da krene od nule sa KKK Radnički, mnogi Kragujevčani su to prepoznali kao svojevrsno „uskrsnuće“ košarke u gradu na Lepenici. Jako brzo je ovaj klub stekao ogroman broj simpatizera, mahom onih ljudi koji su nekada podržavali Radnički u ABA ligi. Krenula je jedna lepa košarkaška priča, ovaj put ona prava, kragujevačka.

Zato je uprava KKK Radnički rešila da se zahvali svim tim ljudima za dosadašnju podršku i organizuje meč sa beogradskim Partizanom, kako bi bar na momenat podsetila svoje simpatizere na dane kada je Kragujevac bio poprište velikih košarkaških okršaja i „vruće gostovanje“ za većinu klubova na Jadranu.

„U ime kluba, najpre, zahvaljujem Partizanu što su izdvojili vreme za ovaj susret i prepoznali priču koju pravi Kragujevački košarkaški klub Radnički. 
Neki od naših mlađih igrača nisu nikada ni videli uživo rivala, a već sutra će zajedno da budu na parketu, da igraju protiv njih. Očekujem da će sam duel da im pruži određenu motivaciju da potom još bolje treniraju, a ko zna, u neko dogledno vreme možda i oni budu deo Partizana.“ – ističe trener Kragujevčana Nenad Milojević i dodaje:

„Rezultat je uvek u prvom planu i u ovom slučaju očekujem da hala bude puna, i da nas navijači bodre kao da je u pitanju ligaška utakmica.“ 

Osvrnuvši se na dosadašnji tok takmičenja u Drugoj regionalnoj ligi – Zapad 2, gde Radnički bukvalno „melje“ svoje rivale iz kola u kolo, trener Kragujevčana je rekao da je zadovoljan učinkom svog tima.

„Zadovoljan sam rezultatma koje smo postigli u proteklom periodu. Imamo šest pobeda, uz još jednu zbog odustajanje ekipe, tako da se zacrtan plan ostvaruje. Zadatak sturčnog štaba bio je da doprinos rezultatima kluba daju i stariji i mlađi igači, što je i sprovedeno u delo.“ – rekao je Milojević.

I kapiten Nikola Glišović, koji iza sebe ima dugu i uspešnu karijeru, ne krije zadovoljstvo ostvarenim rezultatima na početku sezone.

„Kao što je poznato, imamo izuzetno mladu ekipu. To su mahom kadeti, ’99. godište, uz par juniora i nas nekoliko starijih. Lično sam kao kapiten i iskusniji igrač zadovoljan njihovim partijama u dosadašnjem delu sezone. Očekujem da taj nivo motivacije zadrže do kraja sezone.“ – ističe Glišović, koji je ujedno iskoristio priliku da pozove publiku na sutrašnji spektakl u „Jezeru“:

„Partizan je institucija ne samo za naše okvire, već i po evropskim standardima. Ovom prilikom pozivam ljubitelje košarke i naše verne navijače da prisustvuju ovoj košarkaškoj utakmici.“ 

Podsetimo, početak meča zakazan je za 19 časova i 30 minuta, a karte se po ceni od 200 dinara mogu kupiti na biletarnici hale „Jezero“, piceriji „Lazaro“ i kafiću „Pro Bono“.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!