KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Uspešna premijera za košarkaše Radničkog 1950 (VIDEO)

kk-radnicki-1950

Košarkaši Radničkog 1950 ubeležili su očekivan trijumf na startu nove sezone u Prvoj regionalnoj ligi – grupa Zapad. Oni su u hali „Gordana Goca Bogojević“ savladali Zekas iz Rače sa ubedljvih 93:57 (28:15, 26:21, 17:18, 22:3).

Iako oslabljeni neigranjem dva najnovija pojačanja Tripkovićem i Janjuševićem, koji stiču pravo nastupa za svoj novi klub tek od drugog kola, kragujevački košarkaši su vrlo lako došli do pobede na premijeri pred svojom publikom. Treba napomenuti i da ekipa Zekasa nije mogla da računa na najboljeg igrača Vladimira Gajovića i beka Žarka Stevića.

Već nakon prvih dvadeset minuta igre bilo je jasno da gosti iz Rače nemaju šta da traže protiv znatno jačeg domaćeg tima. U trećoj četvrtini došlo je do malog opuštanja u redovima domaće ekipe, što su košarkaši Zekasa iskoristili i rešili ovaj period igre u svoju korist (18:17).

Međutim, u poslednjoj deonici košarkaši Radničkog 1950 su se uozbiljili i svom protivniku dozvolili da ubaci samo tri poena, što je na kraju i kumovalo rezultatskoj katastrofi ekipe iz Rače.

Odličnu partiju u redovima pobedničkog tima pružio je Miloš Blagojević sa 19 poena, a sledili su ga Nikola Kostić sa 15 i mladi plejmejker Janko Tanasijević sa 13 poena. Kod gostiju bolji od ostalih bili su kapiten Obradović sa 14, Vujičić sa 13 i Milosavljević sa 12 poena.

Radnički 1950 u 2. kolu očekuje gostovanje Poletu u Kraljevu, a taj meč je na programu u subotu 10. oktobra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!