KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Šumadinke“ laganim tempom do polufinala kupa

zkk-sumadija

Košarkašice Šumadije plasirale su se u polufinale Kupa Milana Cige Vasojevića, pošto su večeras u četvrtfinalnom duelu, odigranom u „Kristalnoj dvorani“ u Zrenjaninu, pobedile Vrbas Medelu sa 71:61 (23:15, 17:15, 20:12, 11:19).

Kragujevčanke su tokom celog meča kontrolisale dešavanja na terenu i nisu dozvolile ekipi iz Vrbasa da u bilo kom trenutku ozbiljnije ugrozi njihovo vođstvo.

„Šumadinke“ su već u 9. minutu došle do dvocifrene prednosti (19:8) i pokazale da će diktirati tempo na utakmici. Krajem drugog perioda tim Darka Jakovljevića se malo opustio, pa su Vrbašanke stigle na „minus tri“ (33:30), ali je Kristina Milošević sa pet vezanih poena vratila stvari na pravo mesto.

U 27. minutu utakmice Šumadija je imala ogromnih 56:37 i već tad je bilo jasno da će Kragujevčanke proći u narednu rundu takmičenja. Vodile su „Šumadinke“ sa 68:44 u 35. minutu meča, ali su se onda opet malo opustile, pa je ekipa iz Vrbasa uspela da izbegne pravu rezultatsku katastrofu.

Nataša Mijatović pružila je fenomenalnu partiju sa čak 35 indeksnih poena, zabeleživši dabl-dabl učinak (19 poena, 14 skokova). Odlična je bila i Jelena Ćulafić sa 17 poena, 8 skokova i 6 asistencija, dok je Aleksandra Katić ubacila 12 poena.

U timu iz Vrbasa briljirala je Džombeta sa čak 37 poena, ali su njene saigračice debelo zakazale.

Šumadija će sutra od 19 časova i 30 minuta igrati protiv novosadske Vojvodine za plasman u finale kupa.

Foto: Marko Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!