KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Osmi trijumf Radničkog

zkk-radnicki-srbobran

Košarkašice Radničkog savladale su u hali “Gordana Goca Bogojević“ ekipu Srbobrana 86:73 (22:18, 20:19, 27:16, 17:20), u 19. kolu Prve lige Srbije.

Prvo poluvreme bilo je pretežno ujednačeno u kojem su domaće igračice imale konstantnu prednost, pa su na odmor otišle vođstvom od 42:37.

Treći period presudno je uticao na pitanje pobednika. Kragujevčanke su se razgoropadile po terenu, nizale poene, pa su na isteku 30. minuta vodile 69:53.

Rutinski je sačuvana prednost u poslednjoj četvrtini, čime je upisana osma pobeda, treća u nizu na domaćem parketu.

Bojana Stevanović ponovo je bila MVP. Ostvarila je indeks 41, i bila veoma blizu dabl-dabl učinka: 27 poena i devet skokova, uz to četiri osvojene lopte, pet asistencija. Dvocifrene su bile još Cvetanović sa 14 poena (deset skokova) i Lešnjak sa 13 poena (šest skokova, devet asistencija).

Gošće iz Srbobrana došle su u Kragujevac sa samo osam igračica, od kojih su četiri bile dvocifreni strelci: Dunđerski – 19, Anđelković i Piper – po 13, Jovančević – 11 poena.

Ovim trijumfom Kragujevčanke su dospele do „zlatne sredine“ tabele domaćeg prvenstva. Na deobi sedmog mesta nalaze se sa Crvenom zvezdom, uz svega bod zaostatka za ekipom Vršca.

U 20. kolu, već u sredu 18. februara, ekipa trenera Saše Milojevića gostuje subotičkom Spartaku.

Foto: Marko Lazarević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!