KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prijem za šampionske generacije

3

U prostorijama Skupštine grada Kragujevca danas je organizovan prijem za pionire „Radnički Foke“ i „pionirke Radničkog“, koji su u protekloj sezoni osvojili titulu državnog prvaka u košarci. Domaćini ovog prijema bili su Jovan Pavlović Bojadžić, pomoćnik gradonačelnika za sport, i Dragoslav Milošević, član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanje.

Pavlović Bojadžić je istakao da je ovo veliki uspeh za grad Kragujevac i razvoj košarke u njemu.

„Imajući u vidu da mladi košarkaši i košarkašice dugo treniraju i da su veoma uspešni, na nama je da ono što smo do sada zajednički ostvarili unapredimo i nastavimo dalje tim tempom, i pokažemo da deca i kod nas mogu da stasaju u dobre košarkaše i košarkašice, sa kojima možemo da pravimo kragujevačke klubove, a ne da dovodimo igrače sa strane. To je bila naša osnova i kada smo dovodili velike klubove u Kragujevac, ali i magnet koji treba da vas mlade privuče da se bavite sportom i imate idole u najstarijima.“ – istakao je pomoćnik gradonačelnika Kragujevca.

Inače, prijemu su prisustvovali i predstavnici uprave kluba, kao i treneri Branislav Zečević i Nenad Milojević.

„Uzastopnim pobedama nad protivničkim ekipama u veoma jakoj konkurenciji na prvenstvu u Beogradu, video se trud, volja i rad naših igrača koji su osvojenim zlatom pokazali da su izvanredni sportisti i sjajni momci.“ – rekao je trener košarkaša „Radnički Foke“, Nenad Milojević.

Nažalost, klub nije mogao da zadrži najtalentovanije, pa su Mihajlo Jovičić i Luka Glišović potpisali za Real i Sevilju, što je u isto vreme i potvrda da se u ekipi „Foke“ radi veoma dobro.

Trener pionirki Branislav Zečević istakao je da ekipa šest godina nema premca u Srbiji i da je sve to rezultat velikog rada na treninzima.

„Igračice su veoma su talentovane i vredne, tako da ćemo nastaviti i dalje da radimo i da se usavršavamo.“ – dodao je Zečević i pozvao sve zainteresovane pojedince i klubove na košarkaški kamp koji počinje 22. juna.

Foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!