KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički poražen u Pioniru

U poslednjoj utakmici  22.kola ABA lige, Partizan je ugostio ekipu Radničkog u „Pioniru“, i pobedom osvojio dva boda  za plasman među četiri najbolje plasirane ekipe regionalnog košarkaškog takmičenja. 

Radnički se nije šuterski proslavio na ovoj utakmici, ali je ipak u prvom poluvremenu držao priključak i rezultatski egal sa Beograđanima.U drugoj deonici šut spolja je dobro služio Kragujevčane, pa su izabranici Miroslava Nikolića na poluvremenu imali (samo) tri poena zaostatka.  39:36

Poznato je da Partizan igra veoma čvrsto početkom drugog poluvremena kada obično lomi protivnika i tako se situacija odvijala i na ovoj utakmici. Radnički se držao tokom prvih dvadeset minuta, ali je slabija odbrana u drugom poluvremenu rezultirala da domaćin dođe do dvocifrene prednosti već u 25. minutu i uđe mirnije u završnicu utakmice.

Goste nije više služio šut spolja, pa je Partizan uspeo da se odlepi na sigurnu prednost, koju je, ispostaviće se i sačuvao do samog kraja utakmice.

Jedan od najzaslužnijih za pobedu Partizana bio je Terens Kinzi, sa postignutih 19 poena uz sedam skokova. Uz njega, pobedi su doprineli i Tepić sa 17 poena, Lovernj sa 16, te Saša Pavlović sa 15 koševa.

Kod gostiju, najraspoloženiji je bio  Sava Lešić sa 14 poena i sedam skokova. Dušan Mlađan je postigao poen manje, dok je Marko Marinović, uz dosta promašaja ipak nanizao 12 koševa.

KK Partizan : KK Radnički 82:70  (19:17, 20:19, 20:15, 23:19)

Hala: Pionir.
Gledalaca: 5500.
Sudije: Belošević, Obradović, Bjedić.

KK Partizan: Tepić, Aranitović, Lovernj, Pavlović, Dalo, Milutinov, Gagić, Musli, Šalić, Andrić, Kinzi, Bezbradica.

KK Radnički: Janković, Lešić, Stevanović, Mlađan, Kalinić, Katnić, Birčević, dimić, Balmazović, Brkić, Jevtović, Marinović.

Radnički će u 23. kolu ABA lige dočekati ekipu Mega Vizure.

Foto: Nebojša Radosavljević – Raus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!