KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Poraz za kraj

zok-smec-5Odbojkašice Smeča porazom su se oprostile od Super lige. One su večeras poražene u Subotici od NIS Spartaka sa 0:3 (18:25, 22:25, 16:25) u meču poslednjeg, 18. kola.

U sva tri seta „Smečerke“ su pružile solidan otpor favorizovanom domaćinu, koji je na kraju ipak uspeo da slomi otpor gostiju iz Kragujevca i uzme tri boda.

U prvom setu izabranice Vladana Avramovića su se dobro držale do samog finiša, kada je domaćin dodao gas i otišao na nedostižnih „plus pet“ (21:16). U drugom periodu „Smečerke“ su pružile još žešći otpor, ali su ponovo Subotičanke bile skoncentrisanije u završnici. Kragujevčanke su odlično otpočele i treću deonicu, vodile 8:7 na prvom tehničkom tajm-autu, ali je onda usledio pravi potop, pa je domaćin ovaj set dobio sa ubedljivih 25:16 i tako rešio pitanje pobednika.

Najzaslužnije za pobedu ekipe Spartaka bile su Aleksandra Cvetičanin sa 12, Bojana Mitrović sa 11 i Sofija Medić sa 10 poena. U redovima kragujevačkog tima najbolja rolu pružila je Sara Vojnić Purčar, sa 11 poena.

„Smečerke“ nažalost nisu uspele da izbore opstanak u elitnom rangu ove sezone, ali je mlada kragujevačka ekipa pokazala da poseduje zavidan kvalitet i ogroman talenat. Jedino je nedostajalo iskustva.

Nema sumnje da će Kragujevčanke učiniti sve što je u njihovoj moći da se ekspresno vrate u Super ligu, ovaj put znatno iskusnije i igrački zrelije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!