KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Slavlje Šumadinki u Šapcu

Košarkašice Šumadije ostvarile su veoma važnu pobedu na gostovanju protiv ekipe Šapca – 74:71 (20:15, 18:19, 15:24, 21:13), u meču osmog kola Prve A lige Srbije. Kragujevčanke su do pobede došle u poslednjim trenucima susreta.

“Šumadinke“ su dobro počele susret u Šapcu. Prvu četvrtinu rešile su u svoju korist 20:15. Silovito su krenule u drugoj deonici i u 12- minutu stekle su dvocifrenu prednost, 26:15. Šapčanke su pokušavale da uhvate priključak, što im je pošlo za rukom tek u finišu poluvremena.

U trećoj deonici domaće igračice su uhvatile ritam, napravile preokret i u poslednju četvrtinu ušle sa vođstvom od 53:58. Ekipa trenera Petra Markovića vrlo brzo je stigla do izjednačenja, pa se ušlo se u dramatičnu završnicu.

Imale su Šapčanke prednost 71:69, dva i po minuta pre kraja. Usledili su promašaji na obe strane koje je prekinula Kristina Milošević preciznim šutem za tri poena (72:71).

Posle tajm auta domaćina, Renata Ćosić je loše dodala, lopta je stigla do Hristine Marjanović koja je poentirala za 74:71. U poslednjem napadu Šapčanke su pokušale za tri poena, ali su promašile, pa su bodovi otišli za Kragujevac.

Najefikanija na meču bila je Ana Vuković iz domaće ekipe koja je postigla 19 koševa. U pobedničkom timu istakla se Aleksandra Račić sa 17 poena. Poen manje upisala je Marina Marković. Dvocifren učinak imale su još Jelena Ćulafić (14) i već pomenuta Kristina Milošević, koja je dodala 11 poena.

Šumadinke sada imaju 13 bodova i sa skorom od pet pobeda i tri poraza nalaze se na šestom mestu. U devetom kolu, narednog vikenda Šumadija će u hali “Gordana Goca Bogojević“ ugostiti beogradsku Crvenu zvezdu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!