KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

„Stotka“ Solnoka – Radnički poražen u Mađarskoj

U prvoj utakmici šestog kola ABA lige,  Radnički poražen od Solnoka, ekipe koja na svom terenu ima poseban odnos prema igri i igra kvalitetniju košarku. Gosti dobro počeli, ali u drugom poluvremenu usled slabe realizacije, ipak prepustili bodove Mađarima.

Preciznost šuta na samom početku bila je visoka na obe strane i to je Radničkom odgovaralo.

Izabranici Miroslava Nikolića su godinama poznati kao ekipa koja igra „za koš više“ pa ukupno postignutih skoro stotinu poena u prvom poluvremenu, Kragujevčanima je itekako odgovaralo.

Gosti su krenuli meč dobro, sa Balmazovićem u startnih pet, i sjajnim šutem vrlo brzo napravili solidnih sedam poena prednosti. Sava Lešić je nastavio da igra sjajno i činilo se da će i ovu utakmicu Radnički odigrati veoma sigurno i osvojiti važne bodove.

Na polovini druge deonice u igru ulazi Warren i za nepuna dva minuta domaći prave seriju od 11:o i prelaze u vođstvo.Veoma brzom realizacijom, ekipe su se smenjivale u vođstvu do samog kraja prvog poluvremena, kada je rezultat glasio 49:46 za probuđenog domaćina.

Nastavak utakmice je već doneo slabiju realizaciju, oštriju odbranu i čvršću košarku. Mađari, u čijem redovima ima dosta igrača sa ovih prostora, su se bolje snašli u takvoj igri, pa su vrlo brzo došli i do dvocifrene prednosti.  Nakon ubedljivo dobijene druge, a zatim i treće deonice, Solnok je držao visoku prednost, a gosti su izmenama pokušavali da dođu do bolje igre.

Radnički se propisno ispromašivao u drugom poluvremenu, te je ekipa Solnoka na kraju došla i do solidnog rezultatskog plusa.

Ubedljivo najefikasniji na terenu bio je Warren sa 30 poena uz čak 10 asistencija i sedam skokova, dok je u redovima Radničkog od pet „dvocifrenih“ poentera, Jaru ubacio za njega „skromnih“ 12 poena uz devet skokova.

Odlični Marko Marinović je dodao 20 poena, a po dvanaest koševa su imali i Miloš Dimić, Sava Lešić i Di Džej Sili.

KK Solnok – KK Radnički 101:92  (21:26, 28:20, 27:18, 25:28.)

ArenaTiszaligeti Sportcsarnok.
Gledalaca: 2000.
Sudije:  Obradovic Petar, Vovk Tomislav, Zurapovic Ademir.

KK SOLNOK: Simon, Horvat, Keller, Dumić, Vojvoda, Marković, Rakić, Warren, Bader, Ivošev, Oliver, Lorant.

KK Radnički: Sili, Janković, Lešić, Jović, Stevanović, Mlađan, Kalinić, Jaru, Dimić, Balmazović, Jevtović, Marinović.

U narednom kolu regionalnog košarkaškog takmičenja, Radnički je domaćin podgoričkoj Budućnosti, 10. novembra od 19 sati u hali „Jezero“. 

Foto: Duško Đorđević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!