KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički ruši Zvezdinu tradiciju (četvrtak, 18h)

Sutra je na programu finale trećeg Superkupa Srbije u odbojci, u kome će koplja ukrstiti finalista Kupa Srbije ekipa Radničkog i aktuelni osvajač duple krune Crvena zvezda. Crveno-beli su trijumfovali u prethodna dva finala, tako da će Kragujevčani imati priliku da sruše tu tradiciju i budu upisani zlatnim slovima u istoriji ovog takmičenja.

Naime, Crvena zvezda je jedini pobednik ovog takmičenja do sada. Crveno-beli su do ovog trofeja dolazili dva puta, prvi put 2011. godine nakon pobede nad Partizanom, a prošle godine su savladali novosadsku Vojvodinu.

Radnički je prethodne sezone zaustavljen od Beograđana u finalu nacionalnog kupa posle velike borbe, pa im je ovo ujedno prilika da se osvete za taj poraz i sruše dominaciju Crvene zvezde u ovom takmičenju. Trijumf u sutrašnjem meču značio bi i osvajanje prvog trofeja u sezoni, što može da bude od velikog značaja na psihološkom planu za tim Dejana Matića.

Utakmica Superkupa igra se sutra u beogradskim „Šumicama“, sa početkom u 18 časova, a obezbeđen je i direktan TV prenos na RTS-u.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!