KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički bolji od prvaka Rumunije

Košarkaši Radničkog savladali su i drugu ekipu iz Rumunije, prvaka države Asesoft 82:81 (29:17, 15:24, 19:27, 19:13) na prvoj kontrolnoj utakmici odigranoj u hali Jezero.

U okršaju izabranika dva srpska stratega – Miroslava Mute Nikolića i Vladimira Arnautovića, heroj pobede domaćina bio je nezaustavljivi Sava Lešić. Sa svega 30 sekundi predaha, dobacio je do indeksa korisnost 39! Imao je sjajan „dabl-dabl“ učinak – 25 poena (bacanja 5/9, dva poena 10/12) i čak 19 skokova, uz to dve asistencije i deset iznuđenih prekršaja igrača iz Rumunije.

Lešićev korak najistrajnije su pratili Sili i Marinović. Amerikanac je zabeležio 19 poena (bacanja 1/3, dva poena 6/8, trojke 2/5), po tri asistencije i skoka, četiri prekršaja nad njim, dok je plejmejker Radničkog imao 15 poena (bacanja 4/4, dva poena 1/2, trojke 3/5) i sedam asistencija. Pored ovog ubojitog trilinga novih aduta iz Šumadije, u strelce su se ove večeri upisali: Bunić – šest poena i pet skokova, Jevtović – pet poena i osam uhvaćenih lopti, Jović – četiri poena, Mlađan i Dimić – po tri, Janković – dva.

Uspeh je utoliko veći kada se zna da je sastav Kragujevčana u formiranju, za sobom ima tek dvadesetak dana upoznavanja, a nedostaju Kalinić, Birčević i Jaru, dok je sa druge strane bila uigranija ekipa Asesofta, devetostrukog prvaka Rumunije od 2004. godine, osvajača nacionalnog kupa šest puta. Jednom su se domogli i trofeja Evrokupa.

Upravo u Evrokupu moguć je ponovni susret ova dva rivala. Naime, 48 timova kvalifikovanih za redovnu sezonu Eurokupa biće podeljeni u dve geografske konferencije od po 24 tima, a ekipe u svakoj konferenciji biće dalje svrstane u šest polaznih grupa od po četiri tima. Baš kao i Šumadinci, ekipa iz Ploeštija je jedini predstavnik države u Evrokupu.

Utakmici je prisustvovao novoimenovani kapiten ekipe Stefan Birčević, još uvek povređen, u čijem je odsustvu ekipu predvodio njegov zamenik Marko Marinović.

RADNIČKI – ASESOFT 82:81 (29:17, 15:24, 19:27, 19:13)

KRAGUJEVAC
Hala Jezero
Gledalaca: 600
Sudije: Nešković, Maričić, Matić

RADNIČKI: Di-Džej Sili 19, Marinović 15, Lešić 25, Jović 4, Jevtović 5, Janković 2, Mlađan 3, Dimić 3, Bunić 6, Stevanović, Čukić, Cvetinović, Stojačić

ASESOFT: Adamović, Sijarto, Flauvers, Dan, Burlaku, Neagu, Negoičestu, Mohamed, Tica, Zeković, Dumitresku, Movilanu, Gucoja, Januli.

Izvor i foto: kkradnicki.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!