KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički maksimalan u Požarevcu

Odbojkaši Radničkog zabeležili su večeras novu pobedu u 16. kolu Viner Štediša lige, porazivši ekipu Mladog radnika u Požarevcu sa maksimalnih 3:0, po setovima 25:22, 25:19 i 25:20.

Na taj način su se Kragujevčani i više nego dostojno revanširali Požarevljanima za poraz u prvom delu sezone, u kragujevačkom „Jezeru“ i posle poraza Đerdapa u derbiju, protiv Crvene zvezde, uspeli da se izjednače sa ekipom iz Kladova na drugom mestu na tabeli.

Izuzev prvog seta, koji je doneo nešto jači otpor domaćina, ostatak meča je protekao u dominaciji Radničkog.

Požarevljani su bolje otvorili meč, imali konstantnu prednost od dva poena razlike, ali su Kragujevčani u finišu napravili brejk i dobili prvi set sa 25:22.

Drugi set je Radnički bolje otvorio, stvorio prednost koja se do kraja seta postepeno da uvećavala, pa je i druga deonica pripala odbojkašima iz Kragujevca – 25:19.

I u trećem setu su se stvari odvijale baš kao i u drugoj deonici, tako da je Radnički uspeo i u ovaj period da reši u svoju korist sa 25:20 i nanese Mladom radniku osmi poraz u sezoni.

Najbolji u Radničkom, kao po običaju, Čedić sa 21 i Nemanja Stevanović sa 14 poena, a kod Požarevljana nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom, tako da su nešto bolji od ostalih bili Pešut i Brcić sa 9 poena.

U narednom kolu ekipa Radničkog dočekuje ekipu Spartaka iz Ljiga.

Mladi radnik – Radnički  0:3 (22:25, 19:25, 20:25)

Dvorana: SC „Požarevac“.
Gledalaca: 300
Sudije: Ivan Lazarević (Šabac) i Nenad Davidović (Beograd)
Trajanje meča: 75 minuta

MLADI RADNIK: Stojsavljević 6, Munćan 3, Šljivančanin, Pešut 9, Bulić, Brčić 9, Jevtić 1, Peković (libero), Petrović 5, Micić 2, N. Matijašević, M. Matijašević 4. Trener: Dragan Bonić.

RADNIČKI: Ćirović 6, N. Stevanović 14, Jovanović, Radović 8, Perović, Vulović 2, R. Stevanović 3, Ilić 1, Ivović, Čedić 21, Blagojević, Pantelić (libero). Trener: Dejan Matić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!