KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Radnički gostuje u Novom Mestu (nedelja,19h)

Košarkaši Radničkog u 20. kolu ABA lige gostuju u Novom Mestu, gde će odmeriti snage sa ekipom Krke, u nedelju 3. februara, od 19 časova.

Radnički nije doneo u Kragujevac košarkaške bodove iz Novog Mesta do sada pa u tome i treba tražiti novu motivaciju za veoma važnu utakmicu desetkovanih Kragujevčana. Ratko Varda je odsutan do kraja sezone, a i svi dodatni problemi sa kojima se Radnički susreće ovih dana treba iskoristiti kao motivaciju.

Dača Mijatović je osetio gorčinu poraza u Novom Mestu, od čuvene „Džiletove“ „mišićave“ Krke od ranije, koja je  bila visoko postavljena na tabeli ABA lige, a Džikić proglašen za najboljeg trenera ABA lige, i sa takvom preporukom otišao u Litvaniju…

Do trijumfa nas može voditi jaka odbrana i kontrola skoka. Koncentracija mora da bude svih četrdeset minuta, kako bismo došli do željene pobede koja bi nam puno značila za dalji rast samopouzdanja pred Kup Radivoja Koraća sledeće nedelje u Kragujevcu, ali i za naredni susret ABA lige na našem terenu protiv Cibone. Uspeh znači i držanje priključka sa najboljim ekipama u regionu, a podsećam da imamo samo dve pobede manje od trenutno drugoplasiranog tima.“ – rekao je Mijatović.

Dača Mijatović je ocenio trenutni sastav i formu Krke:

„To je ekipa koja zadržava kostur sastava već dve-tri godine, mnogo su motivisana i čvrsta ekipa na domaćem terenu. Treba dosta energije da se uloži kako bismo ih savladali u Novom Mestu. Istina je da nismo odnosili bodove u predhodnim duelima, ali isto tako smo uvek bili blizu trijumfa. Platili smo cenu nedostatka koncetracije u završnici, pa se iskreno nadam da ovoga puta neće biti tako. “ – rekao je  Dača Mijatović.

Krka je tri godine uzastopno osvajač šampionata Slovenije a 2011 je osvojila i Evročelendž kup.

Miroslav Nikolić je najavio da će, uprkos problemima sa kojima se ovih dana Radnički susreće,  Radnički pronaći inspiraciju i motivaciju da pobedom u Novom Mestu potvrdi i opravda dobru partiju protiv Partizana.

„Putujemo potpuno desetkovani, ali „bela zastava“ nikada nije postojala u mojoj karijeri. Radnički ima momke na koje može da računa u potpunosti, uprkos svemu što nas prati u poslednje vreme. Igraće se ratnička košarka i van hale Jezero, to obećavam isped našeg kluba. Jesmo na muci, ali sada i želim da prepoznam svoje junake u toj muci“, rekao  je Nikolić.

Direktan prenos utakmice Krka-Radnički najavljen je na TV Arena Sport 1.

Izvor: KK Radnički
Foto: Duško Đorđević

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!