KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Prijem za košarkaše KK Radnički Foka

Mladi košarkaši KK Radnički Foka rođeni 1999. i 2000. godine na međunarodnom turniru Canestri Senza Reti koji se održao od 27. do 30. decembra 2012. godine u italijanskom gradu Ivrea, osvojili su prvo mesto.

Tim povodom je pomoćnik gradonačelnika za sport Jovan Pavlović Bojadžić u zgradi Grada organizovao svečani prijem za kako je rekao “izuzetnu mladu generaciju košarkaša“. Ovaj fantastičan uspeh ostvaren je posle napornog puta i pet utakmica za četiri dana. Posle pobeda nad ekipama grada domaćina (116:32) i Torina (128:43) koje su se odigrale u jednom danu, naši košarkaši su u polufinalu pobedili ekipu Podgorice (86:46), a u finalu trijumfovali nad ekipom iz Moskve (69:67).

“Ja se iskreno nadam da će ova generacija ostati dugo zajedno, jer je to generacija košarkaša koja se dugo čekala u Kragujevcu i iz koje će izaći nekoliko dečaka koji će biti okosnica i budućnost kragujevačke košarke, a u tome uz adekvatno treniranje, treba da učestvujemo i svi mi“, rekao je Jovan Pavlović Bojadžić.

“Dobra igra naših mladih košarkaša na FIBA turniru u Sofiji doprinela je da učestvujemo na turniru na kojem je od ukupno 16 ekipa, pozvano samo pet iz Evrope što je velika čast za naš tim“, rekao je ovom prilikom Srećko Otović, direktor Sportskog kluba Foka.

“Ovo je jedna zaista talentovana ekipa koja pokazuje to svojim rezultatima i u dogovoru sa KK Radnički potrudićemo se da za ovu selekciju zajednički sa lokalnom samoupravom stvorimo najbolje moguće uslove za rad“.

Inače Mihailo Jovičić je zajedno sa rusom Ivanom Evstigneevom podelio titulu najboljeg igrača turnira, a Nemanja Nikolić ušao je u najbolju petorku. Mlade košarkaše KK Radnički Foka među kojima su i osam dečaka na širem spisku reprezentacije, u narednom periodu očekuju takmičenja na najprestižnijim takmičenjima u Evropi.

Izvor i foto: kragujevac.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!